![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, od kilku godzin męczę sie nad skryptem w jQuery ładującym dane z podstrony, problem tkwi w tym że mam kilka takich samych elementów i skrypt wykonuje sie jednocześnie dla wszystkich elementów, czytałem że trzeba utworzyć funkcję js używającą jQuery tylko za bardzo nie wiem jak to zrobić a tym bardziej jak wywołać bo chyba zwykła onClick="funkcja(parametr);" w kodzie html odpada bo to przeczy konwencji jQuery (oddzielenie javascript od html)
Mój kod(uproszczony): prosze o jakieś wskazówki, ogólny wzorzec... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Z <p> to nie problem bo mają id. Nota bene maja id takie same jak inne elementy co jest błędem, bo id powinno być unikalne. Nie zaleca się też by zaczynało się od cyfry. Jak nadasz elementom id to możesz się do nich odwoływać poprzez odpowiedni selektor.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Spróbuj tak:
Nie sprawdzałem, pisane z palca Pozdrawiam niestety nie działa JoShiMa mógłbyś napisać przykładowy kod js dla Ten post edytował Tomek67 22.02.2011, 19:51:47 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Napisałem przecież (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wrzuć do swojego kodu i sprawdź...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Przecież jak masz użyte this w takim kontekście, jak masz, to powinno wykonywać indywidualnie. Najlepiej wystaw to live.
Poza tym, po co Ci tyle identyfikatorów? Poza poza tym, nie mogą się one od cyfry zaczynać, afair. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.08.2026 - 22:21 |