![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój kod wygląda mniej więcej tak jak na tym kursie: http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=23
Tak samo wszelkie elementy są wyświetlone za pomocą include(). Jeżeli przyjrzymy się części oznaczonej literą "P" to tam mam u siebie panel logowania. Problem pojawia się po zalogowaniu, a konkretniej po ustaleniu sesji, ponieważ sesja wczytuje się dopiero od:
Co powinienem zrobić, aby owa sesja uruchomiła się już od samego początku witryny? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A nie możesz najzwyklej w świecie tej sesji startować na początku głównego pliku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że ktoś gdzieś napisał: dopiero po zalogowaniu a ty się tego trzymasz jak.... nie powiem jak co bo mi nic nie przychodzi do głowy.
Rozwiazanie: TWORZ sesje na początku pliku głównego. Przy logowaniu wywal. edit: już mam: jak rzep psiego ogona (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że ktoś gdzieś napisał: dopiero po zalogowaniu a ty się tego trzymasz jak.... nie powiem jak co bo mi nic nie przychodzi do głowy. Rozwiazanie: TWORZ sesje na początku pliku głównego. Przy logowaniu wywal. OMG. Sorry, jestem na etapie nauki i stąd takie akcje... Dzięki za odpowiedź. P.S. To jest akurat mój skrypt i znikąd jego nie spisuje. Edit. I kolejny problem... W tej sesji trzymam nick osoby zalogowanej, więc musi dodawać się później. Ten post edytował Zeelof 21.02.2011, 11:59:38 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Edit. I kolejny problem... W tej sesji trzymam nick osoby zalogowanej, więc musi dodawać się później. Rozróżniaj dwa pojecia 1) Tworzenie sesji - session_start(); 2) przypisanie coś do sesji: $_SESSION['costam'] = 'costam'; Sesje masz tworzyc (1) na początku pliku głównego Przypisuj (2) sobie gdzie chcesz |
|
|
![]()
|
|
No dobrze, ale jednak jeżeli dam takie coś:
To po odświeżeniu strony sesja i tak będzie czytana dopiero od momentu zastosowania tego kodu... |
|
|
![]()
|
|
sesja aktywna jest od session_start().
|
|
|
![]()
|
|
Okej, dzięki.
Chyba już skumałem swój błąd. Sorry raz jeszcze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:45 |