![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z góry przepraszam za temat ale nie wiem jak dokładnie nazwać mój skrypt ;p
Przy tworzeniu nowego klanu trzeba było podać nazwa klanu,tag, Clan Leadeara i hasło. Wchodzać w link join.php?cid=1 ukazuję nam się pole żeby wpisać hasło. Po wpisaniu hasła użytkownik zostaje dodany do klanu. W tabeli klan zostały utworzone pola: pwd ; idGracza ; idKlanu Napisałem skrypt który będzie za to odpowiadać ale ukazuję się błąd: Kod Parse error: syntax error, unexpected '}' in (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? on line 84 Skrypt:
Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak myślisz czy stworzyć nową tabelę KLAN czy wszystko robić w jednej UŻYTKOWNICY i tu porobić nowe pola?
a jeśli nową to jakie pola stworzyć? $idKlanu, $idGracza i $pwd ? a które pola musi być z autonumerowaniem ? nikt nie wie co z tym fantem zrobić? =/ Ten post edytował m4rcin93 20.02.2011, 15:50:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 45 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zalezy od tego czym jest projekt ktory wykonujesz. Jezeli bedziesz przechowywal tylko nazwe uzytkownika i nazwe jego klanu to szkoda robic nowa tabele, ale jezeli bedziesz chcial przechowywac wiecej informacji na temat klanu (nie mowie ze teraz, ale moze w przyszlosci bedziesz chcial ten skrypt zmodyfikowac, ulepszyc) to zrob oddzielna tabele. Autonumerowanie ustaw na $KlanID
|
|
|
![]()
|
|
wyskoczył błąd znowu. dlaczego nie wyszukuje tego ?
Kod Fatal error: Call to undefined function dopiszgraczadoklanu() in /home/zstk/public_html/liga/join.php on line 69
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 45 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blad wskazuje ze nie masz zdefiniowanej funkcji dopiszgraczadoklanu().
|
|
|
![]()
|
|
no tak ale jak go naprawić? albo czy jest sposób żeby zastąpić ten kod innym ?
|
|
|
![]()
|
|
Musisz zadeklarowac funkcje ktora bedzie dopisywala gracza do klanu, chyba ze masz ja w osobnym pliku to zaincludowac. Domyslam sie ze w tej funkcji jest wprowadzenie nowego rekordu do bazy, wiec musisz wykonac odpowiednie zapytanie sql
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:40 |