![]() ![]() |
| --SpeedY-- |
|
|
Goście |
Witam mam problem z komentarzami ponieważ po napisaniu komentarza tekst wyświetlający się w tabeli nie zawija się i czcionka jest czarna a chcę zmienic na biała mam 2 pliki php; oto add.php i głowny komentarze.php
<?php ob_start(); $dataloc='dane.txt'; $mail=$_POST['mail']; $imie=$_POST['imie']; $koment=$_POST['koment']; /* tutaj warto by jeszcze sprawdzić czy coś ...i co otrzymano na wejściu. jeżeli dane wejściowe są ok - skrypt idzie dalej, jeśli błędne - można przekierować do formularza, albo walnąć komunikat błędu i zatrzymać skrypt: exit; */ $str='<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" bgcolor="#171718"><td width="100%"><a href="mailto:'.$mail.'" class="mail">'.$imie.'</a><br />'.$koment.'<br/><hr noshade="noshade" size="3" color="#38363A" /></td></table>'."\n"; if(!file_exists($dataloc)) { touch($dataloc); chmod($dataloc,0777); } $zawartosc = file_get_contents($dataloc); file_put_contents($dataloc,$zawartosc.$str); header('Location: http://remonty-jasioski.pl/komentarze.php'); ob_end_flush(); ?> |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Co do postulatu "biała czcionka" - sprawa jest prosta:
W stosunku do oryginału dodałem styl - kolor pisma. Jeszcze jedna uwaga ze względów porządkowych: Wewnątrz znaczników <table> najpierw powinny być znaczniki <tr>, (otwierający i zamykający), a dopiero między nimi - znaczniki <td>. Co prawda tak jak jest też mi się wyświetla (w FireFox'ie), ale radzę stosować zasady obowiązujące w HTML. Co do komentarzy - sądzę, że nie mają tu one znaczenia. A może Twoja przeglądarka w ten sposób reaguje na brak znaczników <tr>? Dodaj znaczniki <tr> i zobacz. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 18:48 |