![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, to już przegięcie, w kodzie nie mam nic, tylko print i nic się nie wyświetla :\ dlaczego?
http://newagenet.nstrefa.pl/others/i.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wcisnij w przeglądarce: "Pokaz źródło strony", potem wróć na forum
![]() AAA, ale zanim wrocisz na forum, to poczytaj jakie pliki są wykonywane przez php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcisnij w przeglądarce: "Pokaz źródło strony", potem wróć na forum ![]() AAA, ale zanim wrocisz na forum, to poczytaj jakie pliki są wykonywane przez php pliki .html wyswietylaja zawartosc php uzyta wq znacznikach <?php ?> kod mam: [edit] http://www.google.pl/search?num=50&hl=...mp;aql=&oq= http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/22...o-w-pliku-html/ Ten post edytował laik_PHP 17.02.2011, 11:02:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W ogóle nie załapałeś aluzji...
Pliki html nie są przetwarzane przez php tylko traktowane jak zwykly kod html. Jak chesz miec plik wykonany przez php to ma miec rozszerzenie *.php a nie .html. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A do czego służą pliki .php?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 5 Dołączył: 11.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Weź no zmień rozszerzenie na *.php. Nie rozumiem czemu na siłę potrzebujesz html.
|
|
|
![]()
|
|
W ogóle nie załapałeś aluzji... Pliki html nie są przetwarzane przez php tylko traktowane jak zwykly kod html. Jak chesz miec plik wykonany przez php to ma miec rozszerzenie *.php a nie .html. ok, już wiem, znalazłem artykuł: http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/22...o-w-pliku-html/ Weź no zmień rozszerzenie na *.php. Nie rozumiem czemu na siłę potrzebujesz html. jw. ok, kontynuując topic, mam plik, kod i mam errory http://newagenet.nstrefa.pl/others/ii.php kod:
pomożecie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież masz czarno na białym (dosłownie) co jest nie tak.
Wystarczy elementarny angielski... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro masz odmowę dostępu, to pierwszą rzeczą jaką musisz sprawdzić jest poprawność danych do połączenia.
Wszystkich 4 ![]() Ewentualnie może Ci czegoś brakować do połączenia, ale to mało prawdopodobne. |
|
|
![]()
|
|
skoro masz odmowę dostępu, to pierwszą rzeczą jaką musisz sprawdzić jest poprawność danych do połączenia. Wszystkich 4 ![]() Ewentualnie może Ci czegoś brakować do połączenia, ale to mało prawdopodobne. Chyba te dane są ok bo do bazy MySQL używałem podobnych: host = localhost user = inny user, ale miał nazwę password = jw. dbname = też inną a jak zmienię coś to mam error: Unable to connect to PostgreSQL server: user/haslo/host czy baza danych jest zła. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
User jest pewnie OK, ale czy ma uprawnienia?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No i właśnie. Sprawdź czy user, z którego korzystasz ma uprawnienia do korzystania z tabeli, w takim zakresie jakim wymagają tego Twoje skrypty. Nie wiem jak u Ciebie wygląda sprawa z zapleczem (czy masz np. pełen dostęp do PhpMyAdmin czy ograniczony przez hosting itd.)
|
|
|
![]()
|
|
dziala
![]() mam kod:
zmieniłem usera i hasło, czyli albo pomyliłem się w zapisie hasła, albo user nie może się nazywać tak samo jak baza danych: bylo: pg_connect("dbname=newage_moto2 user=newage_moto2 password=moto2"); a jest: pg_connect("dbname=newage_moto2 user=newage_us password=qwerty"); No i właśnie. Sprawdź czy user, z którego korzystasz ma uprawnienia do korzystania z tabeli, w takim zakresie jakim wymagają tego Twoje skrypty. Nie wiem jak u Ciebie wygląda sprawa z zapleczem (czy masz np. pełen dostęp do PhpMyAdmin czy ograniczony przez hosting itd.) do wszystkiego mam cPanel, a bazą zarządzam przez pgAmina [edit] literówka Ten post edytował laik_PHP 17.02.2011, 12:22:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:33 |