![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam za zadanie wykonać taki system zamiany walut z złotówek na euro albo złotówek na dolary itd. Napisałem taki kod:
lecz chciałem aby nie było na stronie sto tysięcy formularzy dlatego użyłem funkcji get ale gdy to uczyniłem strona po prostu się odświeża i nie pokazuje wyników. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ciezko zrobic
print_r($_POST); by sie upewnic czy warunek jest ok? Juz ci mowie ze nie jest. Zrob sobie tego print_r a sie dowiesz czemu |
|
|
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak wiem tylko, że pan mnie chyba nie zrozumiał. Tak to wszystko ładnie mi mnoży ale gdy dodaje to:
aby potem odsyłaczami sobie <a href="?oblicz=euro">Euro</a> wyświetlać. Po wpisaniu liczby w formularz i wciśnięciu submit-a odświeża i nie pokazuje żadnych danych co innego gdy mam formularz na czystko bez tego. |
|
|
![]()
|
|
Po wcisnieciu submita nie pokazuje ci tez formularza?
|
|
|
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak submit jest częścią formularza. Nie pokazuje mi danych wpisanych w formularz.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli formularz ci pokazuje ale bez wyniku. To mowie przeciez:
ZROB PRINT_R($_POST); spojrz potem na swoj warunek: if(isset($_POST['submit'])){ i pomysl przez chwilę... |
|
|
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Co do tego, że formularz przekazuje dane nie mam już żadnych wątpliwości
Cytat Array ( [zl_euro] => 30 ) ale dlaczego nie wyświetla mi w tym if-ie gdzie sprawdzam czy przycisk submit został wciśnięty? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 36 Dołączył: 1.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie nadałeś nazwy przyciskowi, którym wysyłasz formularz?
Ten post edytował Piogola 14.02.2011, 20:18:22 |
|
|
![]()
|
|
O rety.... przeciez powiedzialem:
przyjrzyj się warunkowi: if(isset($_POST['submit'])){ robisz isset na indeks SUBMIT a czy w poscie masz SUBMIT? NIe masz. Czy tak trudno przez chwilę pomyśleć, mając podane wszystko pod nos? |
|
|
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Słuszna uwaga zapomniało mi się. Dziękuje wam za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:41 |