![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 4 Dołączył: 4.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw troszkę zobrazuje sytuację. Mam sobie blok kodu:
Funkcja menu_getAll() zwraca tablicę w coś w takim schemacie:
Funkcja menu_tree($mid) zwraca dane w podobny sposób: Teraz pytania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 1. Osobiście nie podobają mi się te dwie pętle - mimo że przewiduje tutaj bardzo małe tablice to i tak wolałbym to jakoś prościej (jak się da) zrobić. - jest na to jakiś sposób, bo niczego konkretnego nie znalazłem. 2. Użyłem w kodzie anonimowch funkcji, ale nie wiem czy one są wystarczająco szybkie. Zastanawiałem się, aby zamiast $$value dać $zmienna[$value] (nazwa value to zawartość elementu tablicy $menus), ale wtedy muszę jeszcze jedną pętlę dać, aby przekazać zawartość do prowizorycznego parsera (tutaj funkcja putVar()(IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Oraz aby nie nabijać sobie postów. W swoim projekcie zamierzam wprowadzić proste moduły i który sposób ich ładowania będzie lepszy:
czy raczej za pomocą funkcji w stylu call_user_func_array? I na koniec mam zapisane w pliku ini hasło i nazwę użytkownika bez żadnego hashowania (md5 itp) czy jak przez httaccess zablokuje dostęp do pliku to będzie wystarczające zabezpieczenie, czy jednak lepszy będzie plik php o podobnej strukturze: [php] <?php $user['name']='nazwa'; $user['password']='hasło w md5 lub czyms podobnym'; ?> (dodam, że w tym wypadku przechowywanie hasła w bazie odpada bo moim zdaniem nie warto robić tabeli dla jednego rekordu. Z góry dzięki za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:15 |