![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż na A serwerze mam podpiętą domenę X i pod nią stoi serwis(serwer A), jak to zrobić jeśli chcę żeby na serwerze B miałem subdomenę domeny X i na tym serwerze B trzymałbym pliki z tej subdomeny.
Przekierowanie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obawiam się, że przekierowania subdomeny na inny serwer (inne DNS-y, inne IP) może dokonać jedynie operator twojej domeny!
Ale IMHO, jeżeli potrzebujesz drugiego serwera jedynie do przechowywania plików to możesz je tam trzymać pod dowolną, zupełnie inną domeną! I stamtąd pobierać je do subdomeny znajdującej się na serwerze A. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie chcę zrobić coś podobnego do uploadu zdjęć.
A więc wchodzę pod adres sub.domena.pl (serwer A) i po wejściu na ten adres chce zrobić upload(serwer ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na serwerze A utwórz rekord nazwa_subdomeny A adres_ip_serwera_B i www.nazwa_subdomeny A adres_ip_serwera_B - A w tym przykładzie to jest typ rekordu.
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na serwerze B tworzysz dowolna subdomene w jakiejś domenie a na serwrze A zakladasz prawidlowa subdomene i do niej przypisujesz rekord CNAME do subdomeny na serwerze B
np serwer A -------> subdomena.serwera.pl --------> CNAME -------------> subdomena.serwerb.pl wowczas po wywolaniu subdomena.serwera.pl uruchomi sie strona w domenie subdomena.serwerb.pl popros admina swojego serwera A o taka konfiguracje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:09 |