![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
1. tabele wyglądają tak: powiazania|IDp, IDr,IDw reklamodawcy|IDr, witryna 2. chciałbym uzyskać wynik następujący: wyciągnąć według podanego IDw informacje na temat IDr i IDp, oraz na podstawie IDr z tabeli reklamodawcy odpowiadające im witryny. 3. Stworzyłem następujące zapytanie ale zwraca mi pusty wynik:
Proszę o pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował kubalone 27.01.2011, 22:12:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj mysql JOIN http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/join.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyższe zapytanie zrobiłem dobrze ale nie istniał rekord w tabeli reklamodawcy, no i tu pojawia się moje drugie pytanie, dołożyłem do tego trzecią tabelkę i nie wiem jak zrobić żeby w przypadku nie znalezienia rekordów w tabeli nie zwracał wartości NULL całego zapytania a tylko odpowiedniego mu elementu tablicy.
W przypadku nie odnalezienia obrazku reklamy, chciałbym żeby zwrócił: id_powiazania = "44" id_reklamodawca = "21" id_wystawca = "21" witryna = "dasdas.com.pl" id_reklamy = NULL obrazek = NULL obrazek_maly = NULL A zwraca: NULL |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:32 |