![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Potrzebuje w jQuery uzyskać jeden efekt. Mianowicie
Jak pobrać do zmiennej wartość selecta? Mając taki option: Nie chodzi mi o value czyli 1 tylko o nazwę czyli Osłonki Proszę o pomoc. Z góry dziękuje ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie o to
![]() Teraz pozostaje pytanie jak przesłać to do PHP, Chodzi o to, że dodam sobie kilka takich produktów: Rodzaj: Podstawki pod skrzynkę - Produkt: Podstawka pod skrzynk? l 70 - Kolor: - Ilość: 200 X Rodzaj: Osłonki - Produkt: Os?onka 15 - Kolor: - Ilość: 60 X Rodzaj: Osłonki - Produkt: Os?onka 8 - Kolor: dasda - Ilość: 60 X Rodzaj: Skrzynki - Produkt: Skrzynka l 70 - Kolor: - Ilość: 50 X i chcę dokładnie te linijki przesłać do PHP. Jak to można zrobić? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
O czymś takim jaka ajax albo "formularz" słyszał?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Słyszał i najbardziej interesowałbym mnie AJAX w jQuery, ale zuepłnie nie wiem jak się za to zabrać
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Więc zacznij od tego
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Coś takiego wykombinowałem, ale nie wiem czy dobrze:
Kod $.ajax({ var slij = calosc; type: "POST", data: slij, cache: false, url: 'strona/zamowienie.php', timeout: 2000, error: function() { alert("Blad"); }, success: function(data) { } }) i nie wiem co dać w success Teoretycznie działa, ale pokazuje tylko pierwszy wybór, a nie wszystkie: Kod var calosc = '<br /><br />Rodzaj: '+category+' - Produkt: '+sub_category+' - Kolor: '+sub_sub_category+' - Ilość: '+ilosc+''; $('#box').load('strona/data.php', {cale: calosc}); Kod <?php echo '<strong>Twoje zamówienie:</strong>'; echo $_POST['cale']; echo '<br />'; ?> Kod <a href="#add" class="add">Dodaj produkt</a><br /><br /><br />
<div id="box"></div><br /><br /><br /> -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 11:51 |