![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze stroną www.2b-lonowe.pl dokładniej do z podstronami. Przykładowo strona www.2b-lonowe.pl/galeria się wczyta a www.2b-lonowe.pl/ksiega już nie. Nie wiem o co chodzi, wywaliłem wszystkie wpisy i zostawiłem tylko ten od ksiegi ale i tak nic nie pomogło.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuć '/' z końcówek,np.
Kod RewriteRule ^ksiega/$ index.php?page=ksiega zamień na Kod RewriteRule ^ksiega$ index.php?page=ksiega
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic z tego, nie działa. Nie wiem czemu np. /galeria działa
problem ten pojawił się odkąd przeszedłem na serwer 1and1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 2 Dołączył: 2.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zastąpić większość swoich wpisów jednym
albo prościej dodając prefix
|
|
|
![]()
|
|
ale jak wywaliłem wszystkie wpisy i zostawiłem tylko ten ze ksiega to tez nie działało
jak zrobie np. ksiegaa to działa nie wiem czemu, gdzie może być błąd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie masz włączone MultiViews a w tym samym katalogu plik księga.php, spróbuj dodać w .htaccess
Kod Options -MultiViews |
|
|
![]()
|
|
plik ksiega.php jest w tym samym katalogu
dostaje cos takiego teraz: Multiple Choices The document name you requested (/ksiega/) could not be found on this server. However, we found documents with names similar to the one you requested. Available documents: * /ksiega.php/ (common basename) Please consider informing the owner of the referring page about the broken link. |
|
|
![]()
|
|
Ale widzę, że http://www.2b-lonowe.pl/ksiega już działa, więc spróbuj może coś takiego
Kod RewriteRule ^ksiega(|/)$ index.php?page=ksiega czyli wyrażenie regularne ma pasować do linków z końcówką "/" lub bez niej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:57 |