![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Sprawdziłem opisywane na forum sposoby przekazania zmiennej php do js i żaden nie działa. Proszę o pomoc dla poniższego kodu lub sposób na obliczenie daty o 10 dni wcześniejszej niż obecna w JS. To jest fragment kodu a zmienna $ddata jest obliczana w php. Jeśli potrzeba umieszcze całość na serwerze i podam linka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php
//.... ?> <script type="text/javascript"> $().ready(function() { // validate the comment form when it is submitted $(function() { $(".date-pick").datePicker( { startDate: '<?php echo($ddata); ?>', endDate: (new Date()).asString() } ); }); <?php //.... ?> |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTML+PHP do JS
ponadto cofnij datę o ? dni
Ten post edytował celbarowicz 24.01.2011, 13:53:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opisywane sposoby nie działają już je testowałem.
Może przykład zobrazuje problem, w przykładzie do zmiennej "startDate" podaje ręcznie datę a chce by była z php. Aby wpisać datę należy kliknąć na ikonę kalendarza i wybrać datę z zakresu od 2011-01-11 do dnia dzisiejszego. Przykład po linkiem http://vlaho.pl/a/ Całość do pobrania po linkiem http://vlaho.pl/a/a.7z
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc! Musiałem sobie uświadomić(co to napisałem) że kod JS już był osadzony w php i nie było już sensu wstawiania <?php ?>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekazywanie informacji PHP -> JS poprzez:
To proszenie się o kłopoty. Wystarczy, że w takim ciągu pojawi się "'", "\" czy coś takiego i już jesteś... masz przechlapane. Dane eksportuj w formie JSON-a, a przynajmniej będziesz mieć pewność, że ich format jest prawidłowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Crozin: masz rację, ale gdy wiesz jak dokładnie będzie wyglądała zmienna(tu data) to czy jest sens takiego "bawienia się"? Moim zdaniem niekoniecznie, chyba, że w założeniach mamy, że z biegiem czasu ta część kodu może się zmienić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:49 |