![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak usunąć wielokrotnie występujące znaki nowej linii \r\n ( lub <br> ), tak aby zostawić tylko jeden taki znak ?
Chodzi o to, że mam tekst który ma po kilka br-eaków i tworzą się niepotrzebne odstępy. Nowa linia ma pozostać ale tylko jedna. Dodatkowo chciałbym z tekstu usunąć kod podobny do JS. Np. coś takiego
Pozdrawiam
Powód edycji: [webdice]: Brak bbcode.
-------------------- pozdrawiam
Gaza Apache 2.0.52 PHP 5.0.2 MySQL 3.23.58 phpMyAdmin 2.5.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
1.
Analogicznie dla znacznika br. 2. Nie rozumiem o co Ci chodzi. P.S. Kod proszę wklejać w odpowiednich tagach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nad wykorzystaniem str_replace już się wcześniej zastanawiałem. Chyba niedostatecznie jasno przedstawiłem problem. Pobieram stronę, następnie przepuszczam ją przez Zend_Dom_Query i w konsekwencji otrzymuje tekst. W tym tekście często znajduje się po kilka znaków nowej linii koło siebie. Chciałbym te kilka znaków ( niekoniecznie 2 ) zamienić tylko na jeden. Dzięki czemu będę miał w miare zachowane formatowanie. Druga sprawa, to to, że otrzymuje w tym tekście podobne wpisy jak ten w poście powyżej. Tekst ten nie jest już otoczony żadnymi znacznikami sugerującymi, ze jest to jakiś kod skryptu. Chciałbym to w jakiś sposób wyciąć. Być może już zend_dom daje mi taką możliwość, ale nie udało mi się tego potwierdzić. A być może trzeba zastosować jakaś swoja funkcje która np rozpoznaje słowo "IF" i wycina wszytko do znalezienia zamykającego nawiasu klamrowego. Wiem, ze niekoniecznie kod skryptu musi się zaczynać od IF, dlatego funkcja taka musi to uwzględniać. Nie wykluczone, ze jest gdzieś w PHP gotowa taka funkcja, ale niestety nie udało mi się jej znaleźć. uff, może teraz już będzie trochę jaśniej ![]() -------------------- pozdrawiam
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tej biblioteki Zenda nigdy nie korzystałem, ale po prostu usuń wszystkie znaczniki <script> ze źródła przed poddaniem go obróbce.
Co do nowych linii:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki Crozin
Zrobiłem tak jak poradziłeś i wszystko działa jak należy. Pozdrawiam -------------------- pozdrawiam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:39 |