![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemanko,
Chce tworzyc pliki .php w jakims katologu. no i mam cos takiego[php:1:aaabb85bb7]<?php $plik = fopen("nazwa.php", "w") fwrite($plik, $dane) ... ?>[/php:1:aaabb85bb7] i tu bym sie chcial zatrzymac. Mianowicie zmianna $dane zawieralaby cos takiego Kod <html>
<head> <title>.... <body> <?php $zmienna = "wartosc"; echo "kocham $zmienna"; ?> ...</html> I co ja mam zrobic zeby wszystko mi sie wyswietlalo? i nie bylo glupich bledow czy przed kazdym ' " ' musze dawac " " ? i przed kazda zmienna? Czy moze jest jakis lepszy sposob na tworzenie juz gotowych plikow? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz:
[php:1:b797971eb8]<?php $cos = 'blabla " blabla ' blabla'; $cos = "blabla ' blabla " blabla"; ?>[/php:1:b797971eb8] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Majdan nie o to mu chodziło bo napisał ze nie chce dawac żadnych ukśoników itp. Napisałem takie coś i działa:
A tu daje w CODE bo tam znaczniki [php] ucina: Kod <?php
$name_file = "plik.php"; $value_file = '<html> <head><title></title></head> <body> [php] $zmienna = "wartosc"; echo "kocham $zmienna"; [/php]</body> </html>'; $a = array( "[php]", "[/php]" ); $b = array( "<?php", "?>" ); $value_file = str_replace( $a, $b, $value_file ); $f = fopen( $name_file, "w+" ); $w = fwrite( $f, $value_file ); $c = fclose( $f ); ?> Zastosowałem tu taki miniBBCode ( jak to można tak nazwać ) i działa poprawnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja jestem dalej za moim. Mu chyba chodziło o ominięcie dodawania slashów, a nie umieszczanie czegoś pomiędzy <?php, a ?>. Przecież Twój kod nic innego nie robi, tylko zamienia niepotrzebnie w stringu
na <?php i ?>. Przeicież można od razu! To nic nie zmieni, bo string jest umieszczony pomiędzy cudzysłowem " , albo apostrofem ' . Liko, Ty chyba myślałeś o: <?php $value_file = '<?php echo "aaa"; ?>'; echo htmlspecialchars($value_file); ?> Chyba dobrze mówię :?: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba tak, zobaczymy co ten gościu chciał. Jak napiszę to się dowiemy. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Przeniesione: php -> Początkujacy
Thx: Majdan. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzilo mi o to co LIKO napisal za co dzieki choc to tez nie rozw do konca problemu bo jak mam jusz cos z java i sa ' to tam tez musze stawiac no ale poki co wystarcza mi
|
|
|
![]()
|
|
Prezes, jeżeli Ci chodziło o umieszczenie kodu pomiędzy apostrofem ' , to przyjrzyj się dokładnie mojemu kodowi, bo to miałem na celu. Pokazałem Ci 2 przykłady jak możesz to zrobić (z cudzysłowem " i apostrofem ' ).
Nie pokazywałem Ci jak zapisać te dane do pliku, bo to uznałem za niepotrzebne, bo mylałem, że wiesz jak to zrobić. Natomiast kod Lik'a z tego co widzę miał na celu bezsensowne zamienianie jednych znaczników na inne. To tak jakby pomalować białš cianę na czerwono i zaraz przemalować znów na biało. Nie lepiej nic nie robić i jš zostawić niemalowanš, skoro tracimy tylko farbę? Liko pokazał Ci cały kod i chyba dlatego uznałe, że to On podał właciwš odpowied. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:49 |