![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem...
Pole w bazie mysql zawiera: Kod |tytul|TEKST||al|ti| I jak usunąć z tego pola ten kawałek: |tytul|TEKST| Próbowałem coś takiego: Kod UPDATE dle_post SET xfields = REPLACE(xfields, "|tytul|%|", "") ale nie działa... (oczywiście TEKST jest zmienny, więc musi tam być dowolny ciąg znaków %) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że to chyba jest zwykłe ucinanie po określonej liczbie znaków (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A ten tekst, który muszę wyciąć nie zawsze znajduje się po takiej samej liczbie znaków i właśnie dlatego muszę użyć replace z wyrażeniem reg.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to nie jest po określonej liczbie znaków tylko wycina wszystko przed | czyli zostaje tylko |al|ti|
SUBSTRING_INDEX Ten post edytował kefirek 15.01.2011, 20:21:43 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki! Połączyłem SUBSTRING_INDEX z inną funkcją i wszystko działa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 17:09 |