![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problemik(jestem początkującym ; )) chce pobrać id elementu w alercie(naciskam pmm na div i wyświetla się alert). Ja to robię w taki sposób lecz pobiera mi id pierwszego diva jaki jest zamieszczony na stronie a mam ich kilka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że to są podstawy...
Tamten kod działa ale teraz zmieniłem trochę zasadę działania. Mam 2 divy, klikając na każdego ppm otwiera mi się menu(nie windowsa). Chce utworzyć parę fun. pierwsza to np. właściwości chcę żeby po kliknięciu na "właściwości" wyświetlił mi się alert z id diva. -- to jest odnośnik z menu a kod z funkcjami znajduję się w pliku funmenu.js Kod function wlasciwosci(){ $('div').each(function(){ var menu_id = $(this).attr('id'); alert(menu_id); }); } Proszę o wyrozumiałość ^^ Ten post edytował dela 7.01.2011, 22:10:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery działa na takiej zasadzie, że zdarzenia do elementów DOM są przypisane poza nimi samymi. To tak na wstępie, zatem nie robisz wywoływania funkcji w kodzie html.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:51 |