![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie, bo ostatnio napisałem skrypt, który korzystając z funkcji Mail wysyła wiadomość. Jak wiadomo, można wysyłać wiadomość z i bez HTML. Po napisaniu tego zacząłem się zastanawiać nad dwiema sprawami:
1. czy ktoś w ogóle jeszcze może mieć możliwość odbioru wiadomości bez HTMLa? 2. czy jest możliwość w wiadomości bez HTMLa dodać nowy wiersz, czy trzeba pisać wszystko w jednej linii, bo <br> jest tylko Htmlowskie? Takie dwa krótkie pytanka, ale dużo mi wyjaśnią. Będę wdzięczny za wasze odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 14 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Oczywiście, że tak. Sam korzystam z w ten sposób skonfigurowanego klienta.
2. \n Ten post edytował AlexDeLarge 6.01.2011, 17:24:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
sprawdziłem to \n i jakoś nie chce ruszyć, przychodzi na skrzynkę cały czas tylko\n
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 14 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. "\n", nie '\n' - to różnica -> http://www.php.net/manual/en/language.type...g.syntax.single
2. nie korzystasz czasem z addslashes()? |
|
|
![]()
|
|
A mógłbyś mi powiedzieć, jak mogę skonfigurować tak klienta, albo może znasz jakiegoś już skonfigurowanego, żebym nie mógł odbierać wiadomości z HTML, bo chciałbym sprawdzić jedną rzecz.
(najlepiej byłoby, gdybyś mi powiedział, jak mogę tak skonfigurować thunderbirda) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:29 |