![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukam skryptu, formularza jaki jest w skrypcie np. tego forum, z którego właśnie wysłałem ten post. Umożliwiający zapisanie i wyświetlanie wiadomości takich jak ta. Coś podobnego, ale o większych możliwościach. Ma służyć do publikowania przez użytkowników artykułów na stronie. Musi posiadac opcje przełączenia w tryb tekstowy i tryb HTML. Dobrze byłoby również, aby bez problemu można było dodać w treści artykułu obrazki uprzednio przesłane na serwer. Czy taki element jest gdzieś dostępny? I can't find, please help me. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o edytor to: http://www.leigeber.com/2010/02/javascript-wysiwyg-editor/
Jeżeli o skrypt to polecam wordpressa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o edytor,
trochę zwątpiłem, że się tak nazywa, ponieważ pod tym hasłem znajdowałem inne edytory, ale nie taki. Na pierwszy rzut oka wygląda fajnie i ma tryb tekstowy i HTML, to już super. Myślę nad zdjęciami, ładowanymi na serwer? Znalazłoby się coś jeszcze bardziej rozbudowanego i zaawansowanego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Może tinymce? Z pluginem tinybrowser pozwala na obsluge plików. A po drobnych zabawach w php można go fajnie zabezpieczyć na tyle, że każdy użytkownik ma własne katalogi domowe dla swoich plików i jest to dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników,czy z określonymi uprawnieniami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Znalazłem też takie edytory jak 'ckeditor', który co ciekawe od razu bez konfiguracji wyświetla opis, dymek obrazków w polskim języku. Wygląda fajnie, ale z obrazkami nie jest dobrze. Inny to Cute Editor for PHP (Ajax Rich Text Editor). Ma tutaj rozbudowane możliwości dla obrazków, ale wszyskie ładowane są w katalog dostępny dla każdego i każdy może usunąć nawet wszystkie fotki i brak polskiego języka.
TinyMCE spotkałem go w pewnym skrypcie bloga i właśnie jego szukałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , to powinnio być to. Mam tutaj prośbę o instrukcje najlepiej w PL lub EN. Jak uruchomoć tinymce z pluginem tinybrowser, skąd wziąć plugin, instrukcja, instalacja, konfiguracja całości, język polski ... ? [edit] Chciałbym powiedzieć, że dziwne problemy może na bok, ale uruchomiłem TinyMCE, niestety pluginu TinyBrowser nie mam, a te które znalazłem nie działają, albo nie wiem jak je doinstalować? Z tym jednak sobie poradziłem. Poski język i wszystko już jest, nawet obrazki udało się zrobić, chociaż jeszcze nie są tak jak bym chciał. Można użyć w edytorze wszystkich dostępnych fotek z foldera, jeszcze kilka dodatków i obrazki powinny zadziałć dla użytkowników. Mam inny klopot z TinyMCE, mały drobiazg. Edytor zamienia polskie 'ó' na 'ó' , przykład: obrazków . Czy ktoś wie jak poprawić ten błąd? Ten post edytował Malinaa 8.01.2011, 21:11:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mam już uruchomiony TinyMCE, ale ten robi wrażenie.
Gdzie znajdę opis instalacji elRTE + elFinder (best PL or EN). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 20:59 |