![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszytskich!
Mam w serwisie zastosowana paginację na stronie, czy istnieje mozliwość aby podczas otwierania strony została automatycznie załadowana ostatnia strona? Temat dla mniejest nie do przejścia, a już goooooglowałem i szukałem wszędzie. dziękuję za wszelkie podpowiedzi. P.s. Wszytskiego dobrego w Nowym Roku! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz dotychczasowy kod paginacji
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Rozwiązania są 2.
1) W zapytaniu zrobisz kolejność odwrotną 2) W przypadku gdy ktoś nie podał strony jawnie $_GET['page'] na starcie, jako wybraną ustaw tam nie 1 ale $ileStron (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pierwsze jest proste do implementacji bo robisz tylko order dodatkowo. Jeśli nie możesz tego tak zrobić, to niestety czeka Cię kombinowanie z najpierw liczeniem ilości rekordów, by wiedzieć ile tych stron jest i dopiero potem SELECT robić. Czyli nie ominą Cię wtedy przeróbki ciut większe. |
|
|
![]()
|
|
niestety, wyskakuje poniższy komunikat:
Queryproblem: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-27, 27' at line 1 A tak dla pewności...... miałem zmienić linijkę { $strona=1; } na { $strona=$ileStron; } (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) OK, pomogło, faktycznie jeszcze potrzebna była mała kosmetyka i zadziałało Dzięki wielkie, temat do zamknięcia p.s. Dla tych co będą mieli podobny kłopot:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:10 |