![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Znalazłem w necie taki oto skrypt komentarzy:
Powinien on korzystać z ciasteczek, lecz niestety chyba to niedziała, bo mogę dodawać wiele komentarzy w ciągu paru minut. Mógłby mi ktoś ten skrypt poprawić? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Korzysta z ciasteczek, ale raczej nie w taki sposób, o który Tobie chodzi. On tylko zapisuje, że jakiś komentarz został dodany. Nigdzie nie sprawdza go.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
To czy mógłby ktoś go przerobić tak aby można było pisać jeden komentarz na godzinę?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Liczba 300 to sekundy przez ile istnieje ciastko. Jeśli chcesz godzinę to 60*60=3600 sekund (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @IceManSpy Czytaj dokładnie kod. Dodaje ciastko, że dodano komentarz a potem przy próbie dodania sprawdza czy takie ciastko istnieje. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
@IceManSpy Czytaj dokładnie kod. Dodaje ciastko, że dodano komentarz a potem przy próbie dodania sprawdza czy takie ciastko istnieje. Faktycznie, musiałem coś przegapić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Coś jest nie tak, bo mogę robić dowolną ilosć komentarzy. Po dodaniu komentarza wyskakuje błąd:Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homez.379/swiatgot/www/naglowekart.php:1) in /homez.379/swiatgot/www/komentarzek.php on line 16
Próbuje użyć Notepada do zmiany kodowania, ale bez skutecznie zapisze w UTF-8 bez BOm. Otwieram ponownie, a tam ANSi mnie wita, więc kurde jak mam to zmienić? Ten post edytował compl 30.12.2010, 22:36:05 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Widocznie ciastko Ci nie dopisuje. Zobacz u siebie w przeglądarce czy masz ciastko.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mam kilka ciasteczek o różnych nazwach nawet nie wiem skąd, bo nie korzystam z ciasteczek. (chyba, że było wysyłane po jednym ciastku zajeden komentarz)
|
|
|
|
|
|
|
|
Dodaj sobie echo przed i po setcookie z jakimś napisem i zobacz, czy Ci się one wyświetlają. Bo może nawet do tamtego miejsca nie dochodzi skrypt.
|
|
|
|
|
|
|
|
Wstawiłem to echo i nic się nie zmieniło. Powiem także, że ten błąd dotyczy własnie linijki z setcookie.
|
|
|
|
|
|
|
|
W Notepad++ użyj Convert to UTF-8 without BOM powinno ci kodowanie permanentnie zmienić. Przed <? nie może być żadnych znaków, spacji, enterów, tabów, czegokolwiek. Ma być nic. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jednak dodanie tego echa coś zmieniło:
Wysyłamy ciacho Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homez.379/swiatgot/www/naglowekart.php:1) in /homez.379/swiatgot/www/komentarzek.php on line 17 ciacho wysłane Tak to wygląda. |
|
|
|
|
|
|
|
Ten błąd oznacza, że coś jest przed setcookie. Usuń "Wysyłamy ciacho" i zobacz, czy po tym ustawia się ciastko. Opcjonalnie zrób echo $_COOKIE['dodano']; wtedy zobaczysz, co ciasteczko o nazwie dodano zawiera.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ok. Po prostu usunąłem tą linijkę i błedu już nie ma. Na razie obejde się bez ciasteczek. Mam inne pytanie. Na stronie głównej mam odnośniki to artykułów i chciałbym żeby koło odnośników było napisane ile jest komentarzy. Jak mogę takie coś zrobić?
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 18:47 |