![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki oto kod JS, który obsługuje zdarzenia dodania i ukrycia
i do tego HTML o ile jeżeli fizycznie dodam wiersz w tabeli to bez problemu wszystko działa i po naciśnięciu UKRYJ wiersz znika, o tyle jeżeli zrobię to dynamicznie poprzez link DODAJ niestety zdarzenie nie działa ... w czym tkwi problem? co robię nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 8 Dołączył: 28.12.2010 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest w tym, że dodając elementy dynamicznie nie mają one dodanego do zdarzenia "click" callbacka. Możesz zrobić to na 2 sposoby:
1. Skorzystać z metody live w jquery, wtedy wszystkie elementy nawet te dodane już po załadowaniu strony będą obsługiwać to zdarzenie:
2. Przy tworzeniu nowego linka zbindować dla niego do zdarzenia click ta funkcje usuwającą. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
dzięki wielkie, od rana mieszałem i nic ciekawego nie przychodziło mi do głowy, a tu LIVE ... wszystko gra teraz ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:23 |