![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 50 plików.
Na początku ich są dane do połączenia do bazy mysql. Tylko w sumie mam dużo więcej takich plików. Czy da się masowo podmienić kod ? Najlepiej w notepad++ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W netbeans jest to możliwe - otwierasz projekt i za pomocą funkcji Replace in projects... zmieniasz sobie co chcesz.
Na przyszłość taki kod jak połączenia z bazą powinieneś trzymać w oddzielnym pliku typu connect.php i includować do każdego pliku co oszczędzi czasu na przyszłość, bo zmiany dokonujesz tylko raz, po drugie tak jest bezpieczniej ![]() -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki,teraz edytuje teparęnaście plików i tak zrobię.
include('connect.php'); A np. mam w tych 50 plikach linijkę o ograniczeniu rejestracji i tam trzeba wpisać swoją liczbę. To czy można zrobić plik ograniczenie.php i dać w tych 50 kodach include? Tylko jak potem odwoływać się do poszczególnych fragmentów kodu w tym ograniczenia.php ? Ten post edytował kiepski96 28.12.2010, 12:24:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dokładnie jak masz zrobione to ograniczenie, ale wstawiając kod za pomocą include robisz to tak jakbyś podczas wyświetlania pliku składał go samemu w całość więc odwołania robisz tak jak do tej pory.
-------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
No tak,ale chciałbym wszystkie odwołania wstawić do jednego pliku i tylko w poszczególnych plikach dawać w której linii są,czy tak się da ?
|
|
|
![]()
|
|
Piszesz odpowiednią funkcje i po sprawie
![]() -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:41 |