![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Jak w temacie. Szukam skryptu logowania i rejestracji z wytłumaczeniem co, gdzie, jak i dlaczego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Chcę go użyć, ale chcę też wiedzieć jak to działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym, aby przy rejestracji konta powstawała automatycznie strona profilu w której wyświetlane by były informacje, które zostały podane przy rejestracji (nie za dużo np. imię, nick, email, gg itp.). Chciałbym też, aby dostęp do strony. np. pliki.php posiadali dostęp tylko zalogowani użytkownicy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam, Michał. PS. proszę nie odwoływać mnie do google - szukałem i nic konkretnego nie znalazłem :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy poszukać i zebrać wszystkie informacje w całość.
Bez przesady, co dziesiąty temat to logowanie/rejestracja. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj napisać skrypt samemu, wówczas o wiele więcej się nauczysz niż wklejenie gotowca.. pisząc skrypt logowania/rejestracja/profile zainteresuj się sesjami. Pamiętaj również o zabezpieczeniach przed SQL Injection itp.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie logowanie na sesjach... szukałem jakiegoś poradnika i znaleźć nie mogłem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Chętnie napiszę tylko nie wiem z czego się uczyć :/ Zna ktoś jakiś dobry poradnik? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Sesje, źle szukałeś
Ten post edytował Wicepsik 24.12.2010, 21:13:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy zaczyna inaczej, ale napiszę Ci jak możesz zacząć(tak najprościej)
Rejestracja -> dane z formularza filtrujesz, następnie sprawdzasz czy np taki użytkownik jest w bazie danych, jeśli go nie ma to zapisujesz do bazy. Zabezpiecz również skrypt przez atakami. Sesje w tym przypadku mogą Ci się przydać do sprawdzenia czy użytkownik jest już zalogowany, jeśli jest to nie musi pokazywać formularza Logowanie -> sprawdzasz dane wpisane w formularzu z tymi bazy i pokazujesz zawartość, która ma być po zalogowaniu Rangi -> w pliku z logowaniem możesz dodać np takie coś:
Tyle że wcześniej musisz pobrać dane z bazy za pomocą pętli np while i zapisać dane z kolumny status do $_SESSION['status'] np tak:
możesz poczytać trochę o sesjach tutaj sesje Ten post edytował daros17 25.12.2010, 00:04:13 |
|
|
![]()
|
|
Ok, wielkie dzięki wszystkim za pomoc.
Wesołych Świąt życzę. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę na przyszłość zapoznać się z strukturą forum i umieszczać tematy w prawidłowych działach. Przenoszę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może taki skrypt Cię interesuje:
http://compsite.privacy.pl/Skrypt2/main.php Dostęp do Panelu Admin: admin pw. admin Ten post edytował jaca19 4.02.2011, 16:24:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jaca, mam pytanie za ile byś go sprzedał ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jaca21.home.pl/Skrypt/main.php , troche pozno odpisuje (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) gg:4821839 jak chcesz to pisz w sprawie skryptu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:25 |