![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, mam taki problem - w tpl mam foreacha - przed nim deklaruje zmienna $index, inkrementuja ja - a pozniej (gdzies 2 divy nizej) chce przeczytac jej wartosc:
jak moge miec dostep pozniej do $index? jesli probuje go wyswietlic {$index} to nic sie nie wypisuje. chodzi o to ze ja pozniej w innym divie musze zrobic to samo co tutaj (tylko z jakims warunkieim) ale :
tylko tutaj: name="vas_action[{$index}]" ten $index musi sie zaczac od tego na czym sie skonczyl w pierwszym foreachu.. czy ktos z Was wie moze co robie nie tak? pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
{$index = 0}
{$index = $index+1} Tak sie nie robi w smarty. Od tego jest assign http://www.smarty.net/docsv2/en/language.c...function.assign a dwa to FOREACH ma swoj wlasny index, wiec po co tworzysz kolejny? Skorzystaj z tego co jest w foreach -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, tylko ze ja nie chce robic assign po str php. kumasz-jestem w tpl - tam mam jakas petle - i tam chce zadeklarowac jakas zmienna. nie moge tak??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat tak, tylko ze ja nie chce robic assign po str php. kumasz-jestem w tpl - tam mam jakas petle A ty kumasz co to zajrzec w link ktory ci dano? Tam jak wol masz napisane ze to jest w szablonie... cytujac ciebie:"po co w ogole tacy ludzie jak ty piszą" ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak sie nie robi w smarty. Od tego jest assign W wersji 3 już można, przykłady są tu http://www.smarty.net/docs/en/language.syntax.variables.tpl Ten post edytował vermis 22.12.2010, 14:52:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skoro jej nie dziala to chyba siedzi jeszcze na 2
![]() Pozatym jak pisalem, od tego jest index w foreach, nie ma sensu w ogole na sile tworzyc kolejnego http://www.smarty.net/docsv2/en/language.f....property.index -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jezu, ale z Was przyjemniaczki. dziala, dzieki wielkie o wspaniali panowie..
|
|
|
![]()
|
|
Cytat jezu, ale z Was przyjemniaczki Sama zaczynasz a potem pretensje...Cytat ziala, dzieki wielkie o wspaniali panowie.. zawsze dp uslug ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro jej nie dziala to chyba siedzi jeszcze na 2 ![]() Zgadzam się. Ja tak tylko informacyjnie ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Aleź nie, wspaniały Panie, dobrze że powiedziałeś. Ja zas po slowach ktore zacytowales,myslalem, ze jednak to nie bylo tylko informacyjnie. Także brudzia i jestesmy kwita miły i wielki Panie
![]() *wspanialy, miły, wielki - ja sie poprostu dostosowuje, bo na forum mamy kobiete i trzeba ładnie pisać ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
z kobietami sie inaczej rozmawia
![]() pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:43 |