Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Atak na stronę
Mefiuu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Oczywiście nie chodzi o mój atak, lecz o czyjś atak na moją stronę. Nie chcę dociekać kto (bo to i chyba jakiś Arab czy Turek) ani kiedy ale jak. Otóż kiedyś na PHP-Fusion postawiliśmy z kolegami stronę naszego klubu gier RPG (to nieistotne). Strona popadła w zapomnienie na hmm... 3 lata? Po tym czasie coś mnie drgnęło i pomyślałem sobie "Zobaczę co za głupoty tak pisaliśmy". Po załadowaniu strony ukazał się moim oczom czarny ekran i komunikat : Hacked by ktośtam i ładny tekst. Autor tego zostawił też na dole notkę :

Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/d/r/o/drolnar/www/maincore.php:29) in /home/d/r/o/drolnar/www/subheader.php on line 18

Na PHPwiki przeczytałem że taki błąd wyskakuje kiedy przed header damy jakiś tekst.

Zastanawia mnie jak on do licha wykorzystał błąd do, jak mniemam, włamania się na ftp i zmianie strony głównej ? Oświadczam, że nie zamierzam tej wiedzy wykorzystywać do "niecnych celów" ani bawić się w odzyskiwanie tamtej strony - chodzi o zaspokojenie ciekawości.

Dziękuję i pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post
pyro

-----

Skoro skrypt już ma 3 lata to script kiddie wykorzystał sobie już jakiegoś dobrze znanego exploita i nie musiał mieć dostępu do FTP, żeby podmienić stronę.

--------------------
ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
+Quote Post
Mefiuu

-----

nie wiem czy dokładnie 3 no ale dość stara PHP-fusion wersja to była więc może i masz rację. W każdym razie dziękuję za zainteresowanie i odpowiedźsmile.gif
+Quote Post
Mephistofeles

-----

Pewnie jakieś dziecko chciało się popisać przed kolegami, może nawet ktoś znajomy.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:38