![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 17.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wam,
Mam taki problem z XSL, otóż chcę zrobić tak żeby lista numerowana wyświetlała wpisy tak, że wpisy mają być na niebiesko, a co drugi np na zielono... Coś tego typu: Astrid Lindgren 1. Bracia Lwie Serce 2. Braciszek i Karlsoon z dachu 3. Dzieci z Bullerbyn 4. Dzieci z z ulicy Awanturników 5. Dzień dziecka w Bullerbyn Mój XSL wygląda tak:
a część XML tak:
Jak widać mam też zrobione kolorowanie według ilości posiadanych książek, lecz chciałbym też dla odróżnienia żeby każdy wpis był np niebieski, a co drugi zielony.. Walcze z tym od dwóch dni i nie mam żadnych koncepcji... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 1 Dołączył: 8.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z wezła book spróbuj użyć modulo dla @id.
i na to wszystko if (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) <xsl:if test=book@id mod 2 = '1' "> kolor zielony </xsl:if> <xsl:if test=book@id mod 2 != '1' "> kolor niebieski </xsl:if> ale czy to zadziała to nie jestem pewien na 100% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:56 |