![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuje wyrażenia regularnego które dzięki funmkcji preg_match lub preg_match_all wybierałoby wartość atrybutu "name" oraz "value" z tagu "input" z źródła strony przykładowo: chcę aby ze źródła: wyciągnąć wartości: email;example@domena.pl nazwa;UP Warszawa 20 nazwa3;wartosc3 ... Jak musiałoby wyglądać takie wyrażenie Czy jest szansa aby ktoś pomógł? //------------------------------------------------------------------------ znalazłem już pasujące wyrażenie ale nie działa jakbym chciał mianowicie preg_match_all('/<input type="([\w\s\.\+\-\=\_\:\;^\"]*)" name="([\w\s\.\+\-\=\_\:\;^\"]*)" value="([\w\s\.\+\-\=\_\:\;^\"]*)"([^<]+)*(? ![]() $source, $daneT); nie uwzglednia poslkich znaków, omija pola w których sa polskie litery -------------------- Jak założyć firmę, napisać biznes plan? - ForumBiznesu.eu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Gdy pytają mnie: "Jakie wyrażenie regularne zastosować do [tutaj lista życzeń]"
Odpowiadam: PHPQuery - skoro nie znacie wyrażeń regularnych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdeczne dzięki, ale po 2 dniach testów udało mi się udoskonalić kod
kolejny problem to, to że jeżeli tag "input" zawiera wiecej atrybutów niż 3 wcześniej wymienione (type, name, value) to wyrażenie nie kończy wybierać wartości w dobrym miejscu po atrybucie "value" np dla źródła
otrzymuję type => hidden name => email value => example@domena.pl" id="2134431" date="2010-01-01"/> zamiast zakończyć wybieranie wartości na międzysłowiu po adresie email a dla źródła
otrzymuję type => hidden name => email value => example@domena.pl czyli jest ok gdzie robię błąd? -------------------- Jak założyć firmę, napisać biznes plan? - ForumBiznesu.eu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:37 |