![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema mam taki problem:
ucze sie php i chcialem zrobic tak aby strony wczytywaly sie po index.php?viewsXXX (gdzie XXX to np kontakt) oto moj kod php index.php
robie to z kursu video ale malo na nim widac i nie wiem co robie zle ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 7.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli dobrze zrozumiałem to index.php?views=xxx tak?
Kod <?php
if(isset($_GET['views'])) { $views = $_GET['views']; } switch($views) { case 'kontakt' : /* ciąg instrukcji*/ break; } ?> Ten post edytował masters1987 11.11.2010, 23:17:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze zrozumiales. tylko teraz wyskakuje mi blad Parse error: syntax error, unexpected ';' w lini $views = $_GET['views']; i cos nie moge usunac ;// sory ale nie znam sie na php probuje sie cos nauczyc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 7.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawiłem, mój poprzedni post (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tylko ze mi chodzilo o to zeby podmienilo mi plik index.php ktory mam w folderze /all/ na kontakt.php ktory tez mam w folderze all nie moglbys poprawic tamtego skryptu tak zeby to jakos chodzilo (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) bo u tego goscia na filmiku wszystko ladnie chodzi... u niego np jak wpisze ..../index.php?viewskontakt a nie ma tego pliku to mu sie wyswietla blad ze go nie ma utworzonego a jak go utworzyl to mu podmienilo plik index.php z plikiem kontakt.php u mnie jak wpisze np .../index.php?viewkontakt a mam utworzony ten plik to i tak zostaje w index.php i nie wyswietla zadnego bledu http://www.youtube.com/user/sever3d#p/u/5/h5iffmGaoBQ link do kursu jakby co
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie można jakoś tego tak prosto napisać? www.adres.com/index.php?view=kontakt |
|
|
![]()
|
|
za nic mi to nie wychodzi;/// chyba jednak musze zrobic to normalnie ;///// dzieki za pomoc!
A jeszcze moglby mi ktos pomoc bo juz wiem gdzie popelnilem blad i teraz znowu cos jest nie tak w pliku all.php zamiast zaincludowac tak: zaincludowalem tak: i juz powinno chodzic tylko ze nie dodaje przed koncowke .php nazwy index.php ktora jest w zmiennej $view : moze mi ktos powiedziec jak to zrobic zeby dodawalo to index bo to jest bardzo wazne . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:47 |