![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłam skrypt dodawania i wyswietlania komentarzy...
Wyswietlanie jest na stronie komentarze.php a chciałabym aby wyswietlanie działalo na kazdej stronie z aktualnosciami , które wlasnie sa do komentowania... Co muszę zmienić... ![]() Formularz mam zamieszczony na stronie aktualnosci..
Formularz: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 1 Dołączył: 8.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj tak
i wklej to na strony z aktualnosciami |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłam trochę koncepcję... Zrobiłam komentarze na odzielnej stronie...
Natomiast logowanie mi nie działa... Nie wiem czemu ... Może te dwa skrypty na siebie nachodzą i dlatego... Jest taka mozliwość... Logowanie sprawdzam za pomocą sprawdz3.php
Jest jeszcze jeden problem... Loguję się jako michal... klikam na stronę komentarze i w okienku zamiast witaj michal ... pojawia się witaja aga1 , gdzie agi wogole nie mam w bazie... Skąd to się bierze... W Pliku komentarze mam wstawione sprawdzenie zalogowania:
Wyczyściłam historię przeglądarki, ciasteczka... Jak może byc powód takiej zmiany... Proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz3.php login='$login'" gdzie masz zadeklarowaną zmienną $login?
drugi błąd to samo... tyle, że pobierasz agę z bazy danych i / lub session |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłam tą zmienną a do tego czemu wyświetlała się aga1 doszłam sama...
Wystarczyło zmienić jeden nawias } w pliku komentarze.... w tym kawałku kodu... else { echo'<h2>Musisz się zalogować, aby dodawać komentarze </h2>'; tutaj był nawias } przeniosłam go na koniec kodu ... include('db.php'); $zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM komentarze ORDER BY `komentarze`.`datakomen` ASC ") or die ("Błąd zapytania SQL"); echo"<TABLE ALIGN = CENTER BGCOLOR=#CCCCFF CELLPADDING=10 BORDER=6 class=formTable >"; echo"<TR><TH>LOGIN</TH> <TH>TYTUŁ</TH> <TH>TEKST KOMENTARZA</TH> <TH>DATA KOMENTARZA</TH> </TR>\n"; while($wiersz=mysql_fetch_array($zapytanie)) { $login=$wiersz[1]; $tytul=$wiersz[2]; $tekstkomen=$wiersz[3]; $datakomen=$wiersz[4]; echo "<TR> <strong> <TD>$login</TD> <TD>$tytul</TD> <TD>$tekstkomen</TD> <TD>$datakomen</TD> <br/></strong> </TR>\n"; } print"</TABLE>"; } Jeszcze pytanie Mam tu kod wstawiania komentarza: $dodaj=@mysql_query("INSERT INTO komentarze SET autor='$autor',tekstkomen='$tekstkomen',datakomen=CURDATE()"); A to tabela komentarze:
I chciałabym aby w polu iduzytkownik pojawiło się id zalogowanego uzytkownika. Tabela uzytkownicy:
Jak mam to zrobić...Mozecie mi pomóc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każda akcja użytkownika to zapis do bazy aktualnego czasu.. potem tylko zliczasz użytkowników, których ostatnia akcja < time() - 300 //5 min
|
|
|
![]()
|
|
Ale chodzi mi o to aby zapisywało się id uzystkownika z tabeli uzytkownicy do iduzytkownika do tabeli komentarze.
|
|
|
![]()
|
|
$dodaj=@mysql_query("INSERT INTO komentarze SET autor='$autor',tekstkomen='$tekstkomen',datakomen=CURDATE()");
POCZYTAJ TROCHĘ O INSERT.... google -> mysql insert |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:10 |