![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Czy można za pomocą jqeury, javy czy czegokolwiek podmienić mapę w google map przez własnoręcznie zrobioną grafikę? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
oczywiście że się da. Sam to kiedyś zrobiłem. W necie znajdziesz wiele przykładów takich skryptów, z czego najbardziej znanymi są mapy do różnego rodzaju gier, jak choćby do WoW. Całość polega na stworzeniu własnego zestawu plików map dla różnych poziomów zoom i prostego skryptu, który zarządza wyświetlaniem, czyli pokazuje jaki kawałek należy pobrać z serwera. Zacznij od oficjalnej strony GooGle Maps i podglądaj kod. Istnieją gotowe serwisy gdzie tylko wrzucasz obraz a oni po stronie serwera już zajmują się resztą. Przykładem jest maplib.net. Bardzo dobrą stroną była mapki.com, niestety grupa wandali dorwała się do niej i od jakiegoś czasu wisi ona, a tam gdzie da się dostać widać, że zasypana jest ona reklamami środków na potencję. Ktoś zwyczajnie wykorzystał jakiegoś buga silnika wiki. A szkoda, bo strona miała wiele ciekawych informacji na temat tworzenia takich map.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki chłopaki za wyczerpujące odpowiedzi! Oto mi chodziło!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:12 |