![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Na localhoscie restaruje mi w ff stronę, zaś na serwerze jest pusta biała strona. Tak się dzieje przy długich tekstach w textarea. Domyslam się że to jakiś limit w php.ini. Grzebałem tam i nie wiem ktory to może być limit, mam ustawione albo -1 albo spore wartości. Proszę o pomoc. -------------------- Mikielis.pl - strony internetowe Łódź
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może pokaż kod formularza i pliku, który go odbiera.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli to dzieje sie tylko przy dlugich tekstach to ograniczeniem moze byc limit znakow w GET - jezeli wlasnie w ten sposob przesylasz dane zmien to na POST
-------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pola bez reszty (tabel itd). Textarea podpięte jest pod tinymce. Bez tinymce też jest pusta strona po wysłaniu formularza
tak wygląda kod php
zapytanie sql z funkcji z innego pliku (obsługującego tabele mySQL).
Tak jak wspomniałem wszystko dziala przy krotkich tekstach w textarea, zatem to musi być jakiś limit... Dane wysyłam za pomocą metody POST, o limicie GET wiem ![]() Ten post edytował Large 8.11.2010, 17:28:02 -------------------- Mikielis.pl - strony internetowe Łódź
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php.ini:
Kod ; Maximum size of POST data that PHP will accept. post_max_size = 8M Jeśli możesz to dodaj warunek, że textarea nie może być dłuższy niż np. 2000 znaków Kod if(strlen($_POST['tresc']) > 2000)
print 'Za długa treść'; |
|
|
![]()
|
|
php.ini: Kod ; Maximum size of POST data that PHP will accept. post_max_size = 8M - mam ustawioną większą wartość Jeśli możesz to dodaj warunek, że textarea nie może być dłuższy niż np. 2000 znaków Kod if(strlen($_POST['tresc']) > 2000) print 'Za długa treść'; - nie mogę. Treść bywa długa i musi być opcja jej dodania. Ok to teraz zdzwię Was bardziej. Pod FF nie działa, zaś pod IE działa. W czym może być problem? Ten post edytował Large 8.11.2010, 18:22:59 -------------------- Mikielis.pl - strony internetowe Łódź
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w takim razie musisz zwiększyć limit, a jeśli nie masz takiej możliwości pozostaje Ci kontrolowanie długości treści, tylko tu nie jestem pewien, czy to coś da, w końcu kontrola długości odbędzie się po przesłaniu zawartości POST
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to też zrobić za pomocą js:
http://dynamicdrive.com/dynamicindex16/limitinput.htm |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:35 |