![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam mały problem, a mianowicie: nie chca mi działać dwie zmienne podane w linku przyklad: wydarzenia.php?czas=1&miasto=Warszawa Dokładnie nie działa mi druga zmienna, pirwsza jest wyswietlana a druga jakby nie brana pod uwagę, przy zamianie miejscami miasta z czasem wyswietalana jest znow pierwsza zmienna
Przy pierwszym wariancie wyswietlaja mi sie wydarzenia o mwartosci 1 (jednodniowe) i ze wszystkich miast, wariant drugi wyswietla wydarzenia z Warszawy jednak jedno i kilku dniowe. Ma ktos jakies pomysly? jestem poczatkujacy proszę o wyrozumiałość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dziękuję za sugestie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po dodaniu tego co napisałeś wyskakuje:
'Warszawa''1' a link wyglada nastepujaco: wydarzenia.php?czas=1&miasto=Warszawa czyli wyswietla wg miasta ale wystepuja wydarzenia jedno i kilkudniowe. Jeśli wpisze wydarzenia.php?czas=1 wyswietla mi jednodniowe, wydarzenia.php?miasto=Warszawa wyswietla wydarzenia w Warszawie, ale jak połączę to wyswietla tylko z Warszawy i czas trwania jest pomieszany jedo i kilkudniowe. Hrrr (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował pitex 5.11.2010, 08:48:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
szukasz bledu tam gdzie go nie ma
wina lezy w wyswietlaniu, musisz rozbic wyswieltanie - dopisac nowy kod |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu usunąć else w linii 12, a zmienną $szukaj zainicjować przed dwoma IFami jaką pustą bo taką zostanie gdy żaden z warunków nie zostanie spełniony.
|
|
|
![]()
|
|
Po prostu usunąć else w linii 12, a zmienną $szukaj zainicjować przed dwoma IFami jaką pustą bo taką zostanie gdy żaden z warunków nie zostanie spełniony. probowalem tak jak piszesz ale cos nie wychodzilo, wiec zrobilem tak jak ANdy pisal rozbilem to na jedno i kilkudniowe i teraz działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To kliknij "Pomógł" koledze Andy przy odpowiednim poście.
A jeśli o mój sposób chodzi to brakowało w nim jeszcze zmiany Kod $szukaj = naKod $szukaj .= czyli połączenia ciągów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:04 |