![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Niedawno otworzyłem serwis, doladnie ma 16 dni. Jak oceniacie jego funkcjonalność, grafike itd.
http://jasielskie.org.pl/ Proszę o podpowiedzi co zmienić itd. Pozdrawiam. Ten post edytował pemko11 1.11.2010, 14:17:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Nad funkcjonalnością wypadałoby popracować, np. :
[-] Pozwalasz wpisywać znaki typu % w wyszukiwarkę, [-] Odnalezienie komunikatu "Brak wyników szukania. Spróbuj ponownie." po wysłaniu zapytania przez wyszukiwarkę wymaga co najmniej wprawnego oka, [-] Po wysłaniu "pustego" ogłoszenia dostaje tylko informację "Proszę wypełnić wszystkie pola. Spróbuj ponownie...", ale formularza już nie widzę, [-] To samo dzieje się gdy np. nie wypełnię wszystkich pól - cały wpisany tekst znika! [-] itd. Co do wyglądu: [-] Nie podoba mi się kolorystyka, [-] Belki menu oraz stopki są z zupełnie innej bajki niż np. "kategorie" czy "ostatnio dodane ogłoszenia", [-] Kategorie listowane po lewej są bardzo ściśnięte, [-] Chaos - wszystko co kolorowe i wyróżniające się jest reklamą, reszta (czyli zawartość) przy nich blednie - wręcz znika, [-] Logo nie linkuje do strony głównej, [-] Ogólny układ strony, moim zdaniem wymaga poprawy, bo w tym ciężko się odnaleźć, [+] Nie ma dramatu, [+] Coś tam działasz, Ten post edytował Daiquiri 1.11.2010, 14:53:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za ocenę tak bardzo skrupulatną, potem nad tym popracuje, teraz mam prośbę czy mógłyś mi jakoś nawet w Paint rozrysować układ, bo od kilku dni myślę nad tym i nic.. Chodzi mi o jakiś ciekawy układ, bo ja słaby webmaster ejstem.
Wpadłem też na pomysł, zeby przy każdym dziele dać ikonkę, czyli mniej więcej jak na tym screenie: (IMG:http://iv.pl/images/39662787416150843271.png) czyli przy fotografia aparat itd, oczywiscie to łądnie obrobione i urozmaiciło by to kategorie, co sądzisz? Myślę też coś z tym Facebookiem zrobić tylko co i co dać w jego miejsce. Ten post edytował pemko11 1.11.2010, 15:20:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Skąd: Stargard Szczeciński Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam iconfinder.com, tam będą ładne ikony.
|
|
|
![]()
|
|
kur3k, tak wiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze: nie łamiesz praw autorskich wykorzystując te zdjecie?
Polecam takie menu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://css3menu.com/elegant-dark-menu.html |
|
|
![]()
|
|
Proszę o kolejne oceny..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mógłbyś pokazać ( lub na PM wysłać ) zdjęcia z Panelu Administratora ?
Jestem ciekaw. |
|
|
![]()
|
|
Strona została dość mocno przebudowana, proszę o oceny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Nowa wersja, nowa lista:
[-] Brakuje mi belki/nagłówka dla menu z kategoriami. Sam niebieski napis "kategorie" to zdecydowanie za mało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , [-] Baner jest jakby niedokończony tj. Z lewej logo (i tu jest OK), potem mapka, strzałki i nic. Proponuję nie urywać jednak nagłówka tak nagle i dodać tam jakieś niezobowiązujące elementy, [-] Prostokąt po prawej (ten ze statsami), wisi jakby nie miał nic wspólnego z resztą strony, [-] Brak wyrównania elementów! Zauważ, że elementy często nie są w ogóle wyrównane, np. tutaj, ten sam problem jest np. po wejściu w ogłoszenie - w kosmiczny sposób wyrównujesz elementy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , [-] Osobiście zrezygnowałabym z tego ciemnego tła pod "dodaj ogłoszenie" i "wypromuj ogłoszenie". [-] Tło pod menu kategorii moim zdaniem kompletnie nie pasuje do reszty, [+] O niebo lepiej niż ostatnio! [+] Mniej reklam, więcej treści, [+] Ogólne wrażenie, Mała rada: widzisz, że w miejscach gdzie masz gradient masz lekką pikselozę? Mam na myśli tło pod ofertami z głównej. Przejście między kolorami jest widoczne. Jeżeli korzystasz z Photoshopa, efekt ten możesz poprawić ustawiając gradient ręcznie, a nie w opcjach mieszania warstw. Jak? Najpierw wybierz dwa kolory. Potem zaznacz pole, na którym chcesz nałożyć gradient (np. klikając na warstwę z wciśniętym ctrl). Wybierz narzędzie gradientu z menu po lewej (Gradient Tool, prostokąt wypełniony czarno białym gradientem) i przeciągnij go po zaznaczonym kształcie. Gradient będzie miększy i zniknie efekt widocznych przejść. Zdecydowanie wykonałeś skok w dobrą stronę. Różnica jakościowa pomiędzy tym co zaprezentowałeś na starcie, a wersją obecną jest ogromna. Chwilowo nie oceniam funkcjonalności, bo z czasem krucho (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam co za bardzo kodu oceniać, skoro sam validator znajduje masę błędów:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...ine&group=0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie profesjonalnie jest używać : style=" " wewnatrz pliku HTML od tego są pliki CSS ktore jak widzę używasz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest bardzo subiektywne...ale to menu po lewej stronie nijak nie pasuje mi do reszty strony...
|
|
|
![]()
|
|
Proszę o kolejne oceny,
Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień hover poziomego menu bo ciemne na niebieski nie wyglada ciekawie
|
|
|
![]()
|
|
Witam,
Design się troszkę zmienił. Proszę o kolejne oceny. Chodzi mi o funkcję oraz design Przemek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak oglądasz szczegóły oferty ze zdjęciami i powiększysz zdjęci, to prześwituje przez nie pole do wyszukiwania i przycisk szukaj. Trochę to irytuje.
Na każdej stronie są 2 pionowe scrolle. Jak trzymam kursor na obrazkach obok logo, to nie schodzi strona niżej. |
|
|
![]()
|
|
OK,
Proszę o dalsze propozycje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Tak samo jak Zajec zwracam uwagę na ilość błędów wg W3C.
188 to o 188 za dużo. Będziesz poprawiać layout i visibility sugerując się uwagami na ten temat i mnożył błędy. Najpierw czysty kod ot co. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak samo jak Zajec zwracam uwagę na ilość błędów wg W3C. 188 to o 188 za dużo. Będziesz poprawiać layout i visibility sugerując się uwagami na ten temat i mnożył błędy. Najpierw czysty kod ot co. do w3c trzeba też zachować czasami dystans, to ma pomóc tylko wyłapać krytyczne błędy nawet google lub [nie wiem za co kochany] facebook posiada pełno błędów (~50) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:43 |