![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki kod:
Cytat body, html { background-image: url(images/bg.jpg); background-repeat: no-repat; background-position: center; margin: 0; padding: 0; } #center { margin-left: auto; margin-right: auto; } #logo { background-image: url(images/logo.png); width: 999px; height: 369px; margin-left: auto; margin-right: auto; } #menu01 { background-image: url(images/menu01.png); width: 999px; height: 52px; margin: 0; padding-top: 0; margin-left: auto; margin-right: auto; } #news { background-image: url(images/bgnews.png); width: 999px; height: 350px; color: #fff; margin-left: auto; margin-right: auto; } Strona wygląda tak: kliknij Nie mam pojęcia, jak zrobic żeby ten poziomy pasek z menu nie miał takiego odstępu od loga. Próbowałem wszystkiego: margin-top: 0; padding-top: 0; i nic.. Druga sprawa... chcę aby to szare tlo na newsy samo się zwiększało wraz z napływem newsów jednak, klasyczna wysokość ma być 350px; Ten post edytował alimek 23.10.2010, 11:47:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Dodaj sobie w pliku ze stylami, gdzieś na samym początku taką klasę:
Ustal sobie jakąś szerokość dla tego diva w którym będzie znajdować się zawartość strony (w twoim przypadku jest co #center), np: #center { width: 999px; } Div z menu, czyli #menu01 floatuj do lewej, czyli #menu01 { float: left } Pod tym divem dodaj sobie: <div class="clear"></div> (czyli tej klasy którą dodałeś na początku w stylach). W #news usuń całkiem atrybut height, daj mu float: left a pod nim też dodaj <div class="clear"></div> To tak na szybko, ale powinno działać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 22:23 |