Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP] Wykonanie kodu i wrzucenie go do zmiennej
Rewil

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Mam jakiś iframe w zmiennej, co zrobić żeby się wykonał i do zmiennej trafiał już kod tak zwany wykonany?

Mamy np:
<script type="text/javascript" src="http://jakastam.pl/javascript.php"></script>
Gdyby mieć w pliku zapisane i używać file_get_contents to sprawa jest prosta. Ale jak to zrobić, gdy chcemy pracować bez osobnych plików?

Oh, jaki ja sie czuje wyrozniony ze nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Znaczy to że stałem się tak zaawansowany iż nikt nie rozumie moich problemów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . (Albo zgłupiałem i nikt mnie nie rozumie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )

Ten post edytował Rewil 23.10.2010, 14:25:21
Go to the top of the page
+Quote Post
d3ut3r

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ja chętnie w miarę możliwości pomogę ale pomimo przeczytania pytania z 10 razy nie rozumiem o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) co znaczy mieć iframe w zmiennej ?
+Quote Post
Rewil

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Załóżmy że mamy <iframe> w pliku 1.html
Jeśli go pobierzemy file_get_contents to całe źródło tego pliku, razem z zawartością iframe po wygenerowaniu trafia do zmiennej.
Ale jak to zrobić jeśli chce np. mieć inputa wklejam do niego iframe (kod), zeby mi go wykonał i wrzucił do jakieś zmiennej.
Jasne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ?
+Quote Post
karis

Ostrzeżenie: (0%)
-----

może o to chodzi ?

1. <?php
  2. $code = file_get_contents('plik_z_kodem.txt');
  3. eval($code)
  4. $code = ob_get_clean(); // tu powinien byc wykonany kod ;)
  5.  
  6.  
  7. ?>
+Quote Post
lepmajster

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Cytat(Rewil @ 30.10.2010, 11:24:40 ) *
Załóżmy że mamy <iframe> w pliku 1.html
Jeśli go pobierzemy file_get_contents to całe źródło tego pliku, razem z zawartością iframe po wygenerowaniu trafia do zmiennej.
Ale jak to zrobić jeśli chce np. mieć inputa wklejam do niego iframe (kod), zeby mi go wykonał i wrzucił do jakieś zmiennej.
Jasne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ?

Dla mnie nadal malo jasne, bo zeby iframe sie "wykonalo", to musi miec podany jakis plik.
A wiec skoro musi miec jakis plik, to ten plik rownie dobrze mozesz otworzyc za pomoca file_get_contents();
Chyba ze chodzi ci o cos innego - bo iframe to tylko okienko z jakis dokumentem...

Edit. Chyba ze chodzi ci o wykonanie JS w pliku i dopiero wyswietlenie rezultatu (bo przeciez PHP wykonuje sie na serwie, wiec w zrodle masz juz wykonany kod), to poprzedni uzytkownik napisal ci rozwiazanie.

Ten post edytował lepmajster 30.10.2010, 20:02:35
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.09.2025 - 16:18