![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam kolegów!!!
Mam problem, dlatego postanowiłem poradzić się was na forum. Mianowicie, posiadam kod php, który zapisuje mi dane wprowadzone do formularza w pliku txt. Wygląda on tak:
I gdy wprowadzi się dane on zapisuje je w tym pliku tekstowym następująco: data czas znak_korenspondenta imię QTH lokator RX TX pasmo modulacja QSL uwagi Ja natomiast chciałbym by wersy były numerowane (aby występowały liczby porządkowe), czyli tak: 1. data czas znak_korenspondenta imię QTH lokator RX TX pasmo modulacja QSL uwagi 2. data czas znak_korenspondenta imię QTH lokator RX TX pasmo modulacja QSL uwagi 3. data czas znak_korenspondenta imię QTH lokator RX TX pasmo modulacja QSL uwagi 4. data czas znak_korenspondenta imię QTH lokator RX TX pasmo modulacja QSL uwagi 5. data czas znak_korenspondenta imię QTH lokator RX TX pasmo modulacja QSL uwagi .... Bardzo proszę o sposób jakim mogę to wykonać. P.S. Nie chodzi mi, żebym w pliku txt dodać numerki, tylko by jakiś kod php robił to sam, ponieważ nie wiem ile będzie wpisów. Pozdrawiam i z góry dziękuję Kamil Ten post edytował kamils12 18.10.2010, 20:53:03 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat Nie chodzi mi, żebym w pliku txt dodać numerki, tylko by jakiś kod php robił to sam, ponieważ nie wiem ile będzie wpisów. No to wyświetlając te dane w petli nie umiesz zwiększać o 1 jakiejś zmiennej?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie umiem bo nie znam php, a ten kod pomagali mi na forum pisać. Pomożesz mi napisać to, żeby działało?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
To pokaż kod jaki masz do wyświetlania tych danych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
co to za potworek (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) miał być kod do wyświetlania anie wysyłania (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował sazian 19.10.2010, 18:42:17 |
|
|
|
|
|
|
|
Nie kapuje. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Mógłbyś mi powiedzieć dokładnie co mam zrobić. Kod do wyświetlania pliku txt mam następujący:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
takim sposobem tego nie zrobisz
na początek polecam lekturę http://internetmaker.pl/artykul/2470,1,pod...acje_na_plikach najłatwiej będzie wczytać plik do zmiennej (masz w artykule) następnie zamienić go na tablicę (explode) i przy pomocy foreach (wersja ze "strzałką") wyświetlić zmienne, dokładnie tak samo jak w manualu |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 14 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 19:53 |