![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /zapytanie/configuration.php:14) in /zapytanie/formprocess.php on line 63
wczesniej nie bylo tego problemu a wczoraj pojawil się taki blad blad i juz naprawde nie wiem co zrobic aby jakos temu zaradzic co proponujecie ? link do formularza http://alveus1.home.pl/zapytanie/index.php i druga sprawa: jak ktoś nie wpisze np imienia to pojawiają się dziwne znaki zamiast komunikatu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie żebym wątpił w swoje umiejętności jasnowidza, ale może dałbyś kod pliku formprocess.php ?
Masz tu taki mały gratis bez patrzenia w kod: http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...rs_already_sent Ten post edytował O$iek 18.10.2010, 16:52:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie żebym wątpił w swoje umiejętności jasnowidza, ale może dałbyś kod pliku formprocess.php ? Masz tu taki mały gratis bez patrzenia w kod: http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...rs_already_sent już to czytałem i to nie pomaga (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież tam i w komunikacje błędu jest wszystko napisane:
Pierw wysyłasz nagłówek w linii 14 - HTML, że wystąpił błąd, a potem próbujesz wysłać, przekierowanie zdaje się i pluje błędem. #edit: czekaj... #edit2 A w pliku /zapytanie/configuration.php wysyłasz cokolwiek do użytkownika? Bo jemu ewidentnie nie podoba się ta 14 linia.. Ten post edytował O$iek 18.10.2010, 17:07:14 |
|
|
![]()
|
|
Przecież tam i w komunikacje błędu jest wszystko napisane: Pierw wysyłasz nagłówek w linii 14 - HTML, że wystąpił błąd, a potem próbujesz wysłać, przekierowanie zdaje się i pluje błędem. nie rozumiem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) napisz co zrobić, prosze. plik form.php
Przecież tam i w komunikacje błędu jest wszystko napisane: Pierw wysyłasz nagłówek w linii 14 - HTML, że wystąpił błąd, a potem próbujesz wysłać, przekierowanie zdaje się i pluje błędem. #edit: czekaj... #edit2 A w pliku /zapytanie/configuration.php wysyłasz cokolwiek do użytkownika? Bo jemu ewidentnie nie podoba się ta 14 linia.. plik configuration.php
no właśnie ja nie chce nic do niego wysyałać tylko do nas. Ten post edytował Maker5 18.10.2010, 17:07:10 |
|
|
![]()
|
|
Podobno działa to co facet opisał na tym blogu.
|
|
|
![]()
|
|
Podobno działa to co facet opisał na tym blogu. poprawiłem każdą stronę gdzie mam php i dodałem to co ten chłopak sugerował. ale teraz pojawia się inny błąd. nie może załadować strony wynik.php. jak myślisz dlaczego ? |
|
|
![]()
|
|
Jak brzmi ten błąd i czy strona wynik.php robi coś twórczego?
#edit Oglądam tak ten twój kod z nudów i widzę, że wstawiłeś funkcję ob_start() po Wstaw ją przed jakimkolwiek html'em. 2. Zdaje się, że nie można załadować strony wynik.html przynajmniej tak masz napisane w skrypcie:
Chodzi o to, że ten plik nie istnieje. Ten post edytował O$iek 18.10.2010, 19:14:30 |
|
|
![]()
|
|
Jak brzmi ten błąd i czy strona wynik.php robi coś twórczego? nie brzmi po prostu wywala bad wczytywania strony a w pasku adresu pojawia się ten komunikat http://alveus1.com.pl/zapytanie/form.php?accept=ok |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podzielam zdanie O$iek odnośnie stawienia ob_start() na samym początku kodu przed jakimkolwiek skryptem HTML.
Jeśli chodzi o błąd związany z imieniem, to wytłumacz mi, co miałaby zrobić dokładnie ta linijka kodu:
Coś o Location znajdziesz tu: http://php.net/manual/en/function.header.php |
|
|
![]()
|
|
Po wielu próbach doszedłem do wniosku że nie ma sensu męczyć się z tym.
Przeniosłem stronę na hosting dreamhost.com i wszystko działa idealnie. Niestety problemy były obecne tylko i wyłącznie na home.pl Tak to właśnie jest z ich profesjonalnym podejściem do hostingu. Na dreamhost od samego początku jak mam tam hosting (2 lata) żaden problem nie trwał dłużej niż 15 minut a tu jak widać. To tyle. Dzięki za pomoc i chęci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Na dreamie też masz na bank ten byk, ale jest on pewnie "wyciszony". Twoim błędem jest wysłanie kodu HTML przed funkcją ob_start()! Najpierw kod wysyłasz, potem sprawdzasz warunki i ewentualnie przekierowujesz. A tak nie wolno robić. Przed przekierowaniem nie może być nic wysłane do usera. Ty tę zasadę złamałeś. Jeśli chcesz coś wypisać przed przekierowaniem to musisz to wrzucić do bufora i dopiero gdy konieczne - wysłać do przeglądarki. Przykład kodu z przeróbką, który na bank by zadziałał.
Widzisz co zrobiłem z buforem? Nic nie poszło do przeglądarki wcześniej. Mogłem użyć funkcji ob_*, ale chciałem byś widział zasadę tego co należy robić, a raczej czego nie należy, używając header. Wszystko sobie na boku sklejam i wyświetlam dopiero gdy trzeba, a nie gdzie popadnie. To są złe nawyki i trzeba się ich pozbywać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:37 |