![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem z rejestracja uzytkowników na stronie, posiadam mały skrypt na rejestracje, jednakże przy rejestracji, wyświetla błąd, "Error in signup procedure". W czym może być problem? Oto skrypt:
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Metoda user_signup() zwraca ci FALSE
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A niby jak ty zmieniles to? Gdyby ta metoda zwracała TRUE to bys w zyciu nie dostał "Error in signup procedure", gdyz ten komunikat leci zawsze gdy ta metoda zwraca FALSE więc mnie tu nie czaruj ze cos zmieniles (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
A niby jak ty zmieniles to? Gdyby ta metoda zwracała TRUE to bys w zyciu nie dostał "Error in signup procedure", gdyz ten komunikat leci zawsze gdy ta metoda zwraca FALSE więc mnie tu nie czaruj ze cos zmieniles (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A więc miłościwie panujący, jak naprawić problem który opisałem? |
|
|
![]()
|
|
A niby skąd mam wiedziec? Nie mam zielonego pojęcia jak wygląda funkcja user_signup() (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
A niby skąd mam wiedziec? Nie mam zielonego pojęcia jak wygląda funkcja user_signup() (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A jakoże Ci ja ją ukazać? |
|
|
![]()
|
|
Ty się głupio nie pytać, ty pokazać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ty się głupio nie pytać, ty pokazać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) to pokazem user.php:
|
|
|
![]()
|
|
Masz tam mase return. Postaw przed każdym
echo '1'; echo '2'; echo '...'; A dowiesz na którym sie wywalil. No włącz troche samodzielnosci |
|
|
![]()
|
|
Masz tam mase return. Postaw przed każdym echo '1'; echo '2'; echo '...'; A dowiesz na którym sie wywalil. No włącz troche samodzielnosci To dając to co proponujesz, to przy pierwszym return wpada błąd, "Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /usr/home/***/domains/*****.pl/public_html/test/qb/include/users.php on line 27" |
|
|
![]()
|
|
Pokaz jak wstawiles bo zrobiles to źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
No jak można tak proste echo '1'; zepsuc? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Pokaz jak wstawiles bo zrobiles to źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No jak można tak proste echo '1'; zepsuc? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
rety.... znajdz 10 roznic
echo '1'; else '1'; załamka. |
|
|
![]()
|
|
rety.... znajdz 10 roznic echo '1'; else '1'; załamka. Fakt moja pomyłka. Jednak przy echo, wystąpuje nadal problem "Error in signup procedure".
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jednak przy echo, wystąpuje nadal problem "Error in signup procedure". No a od kiedy diagnozna naprawia bledy?Robiąc echo miales stwierdzic na którym return ci się wywalil, poprzez zobaczenie na ekranie jeszcze liczby. POjawila ci się na ekranie jeszcze jakaś liczba? Tuż przed Twoim nieszczesnym komunikatem bledu? |
|
|
![]()
|
|
No a od kiedy diagnozna naprawia bledy? Robiąc echo miales stwierdzic na którym return ci się wywalil, poprzez zobaczenie na ekranie jeszcze liczby. POjawila ci się na ekranie jeszcze jakaś liczba? Tuż przed Twoim nieszczesnym komunikatem bledu? Jakoby się ona pojawiła, dał bym znać. Jednakże żadna liczba się nie pojawia. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jakoby się ona pojawiła, dał bym znać. A to już dla mnie pewnikiem nie było. Nie raz się na tym zawiodłem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) (i nie, nie mam na mysli ciebie)No to skoro się nic nie pojawia to dziwne. metoda user_signup() powinna dać jakieś echo. Na pewno modyfikujesz to co trzeba? A w źródle strony, też nie ma tej liczby? |
|
|
![]()
|
|
A to już dla mnie pewnikiem nie było. Nie raz się na tym zawiodłem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) (i nie, nie mam na mysli ciebie) No to skoro się nic nie pojawia to dziwne. metoda user_signup() powinna dać jakieś echo. Na pewno modyfikujesz to co trzeba? A w źródle strony, też nie ma tej liczby? Jednak jest liczba, 6. Po dodaniu users.php, do drugiego folderu include, okazje się "6Error in signup procedure". |
|
|
![]()
|
|
if ( !$username || !$email ) {
echo '6'; return set_error("user_signup(): invalid username or email"); } No i teraz wnioski wyciągnij sam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tak jest.
A teraz jest, "10Error in signup procedure". |
|
|
![]()
|
|
if ( $db->query("INSERT INTO users(username,password,name,nickname,email) values('$username','$password','$name','$nickname','$email')") ) {
echo '9'; return true; } else { echo '10'; return set_error("user_signup(): error in insert query".$db->error()); } Zapytanie INSERT zwrocilo blad. Wyswietl sobie ten blad echo '10'.$db->error(); return set_error("user_signup(): error in insert query".$db->error()); Naprawde wszystko trzeba za Ciebie robic? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:05 |