![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich...
piszę sobie czasami hobbistycznie i hmvc jest mniej więcej tym co potrzebuję/może nie do końca ale by ułatwiło mi życie...., ideę hmvc mniej więcej rozumiem ale jakoś chyba nie umiem tego zastosować - wiem, praktyka czyni mistrzem - ale czy mam wiele razy próbować jeśli może znajdą się jakieś materiały??... z jednej "implementacji" nie bardzo jestem zadowolony - fakt, może za mało piszę ;]... jest może jakaś książka lub dobre tutoriale traktujące o hmvc tym w php [może lepiej z przykładami - najbardziej z routingu/translacji adresów (o ile to dobrze zrozumiałem) w swoim wykonaniu nie jestem zadowolony](IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ... Ten post edytował zegarek84 6.10.2010, 20:36:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co się orientuje to HMVC jest stosowane wyłącznie w konanie 3. A idea jest prosta możliwość wywoływania kontrolera z kontrolera, ot cała filozofia, w MVC nie jest to możliwe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzielisz aplikacje na frontcontroller i blockcontroller gdzie to glownego kontrolera podczepiasz bloki(pod kontrolery) tworzysz strone z "klockow"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha!
czyli już wiem o co to chodzi - a z ciekawości wpadłem na ten post. Z tego co widzę to praktykuje to od X czasu i nawet nie wiedziałem że tak sie to nazywa (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha! czyli już wiem o co to chodzi - a z ciekawości wpadłem na ten post. Z tego co widzę to praktykuje to od X czasu i nawet nie wiedziałem że tak sie to nazywa (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Możesz czuć się ojcem tego wzorca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:37 |