![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Potrzebuje prostego formularza kontaktowego na swoją stronę. Ma zawierać max 3 pola do wypełnienia:
1. mail nadawcy 2. temat 3. treść maila Szukałem skryptów i owszem parę znalazłem, ale to jakieś mocno skomplikowane i rozbudowane, albo w ogolę nie potrafiłem ich uruchomić.
Powód edycji: [Spawnm]: przenoszę na przedszkole
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Może to ci pomoże:
Formularz kontaktowy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i ten kod mam wkleić w kod htmla i powinno działać tak ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie w kod HTML a php. To jest kod php ze wstawkami html
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no wiem ze to kod php -.- ale i tak nie wiem co mam zrobić...
|
|
|
![]()
|
|
To co tam masz to jest skrypt PHP. Umiesz odpalic skrypt php? Jesli umiesz to masz zrobic na podobnej zasadzie jak kazdy skrypt php. Jesli nie umiesz, nie wiesz co to jest php - nalezaloby się wpierw doksztalcic w podstawy, zainstalowac serwer z php
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a mozesz podać jakaś stronke z kursem php. tylko taki dobrym kursem
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
powracam z tematem mam już formularz http://www.imprezkabialystok.pl/kontakt.html
ale coś mi nie działa. w pliku send_contact.php mam:
mail przychodzi mi na pocztę ale jest w spamie i nie ma tematu ani nic po prostu pusty mail. |
|
|
![]()
|
|
$subject =$_POST['subject'];
analogicznie reszta -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
mam to
$subject ="$subject"; zamienić na to $subject =$_POST['subject']; ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypadało by .
|
|
|
![]()
|
|
teraz mi przychodzi ale bez tekstu tylko jest sam temat
|
|
|
![]()
|
|
Czy tekst:
Cytat analogicznie reszta naprawdę nic ci nie mówi? Nie rozumiesz słowa "analogicznie"? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
czyli to:
$subject ="$subject"; $message="$detail"; $mail_from="$customer_mail"; $header="from: $name <$mail_from>"; na to: $subject =$_POST['subject']; $message=$_POST['detail']; $mail_from=$_POST['customer_mail']; $header_from=$_POST['name <$mail_from>']; Jak możesz to sprawdź bardzo dobrze czy dobrze to napisałem a jak złe to popraw mnie proszę... Ten post edytował aiiasse 7.10.2010, 20:48:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$header_from=$_POST['name <$mail_from>'];
$header_from = $_POST['mail_from']; |
|
|
![]()
|
|
dalej jest cos nie tak:
temat dobry tekst dobry imienia nie ma email nie taki co podaje podaje taki aiiasse@wp.pl a w wiadomosci mam taki imprezka@imprezkabialystok.pl koda jest taki
|
|
|
![]()
|
|
Cytat imienia nie ma Myslisz ze sam się samo doda? Nigdzie do maila nie wstawiasz imienia to się nie wysyla. Czy naprawdę wszystko trzeba ci na tacy podac?
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no dobra kij z imieniem ale czemu email się nie zgadza. Nie musisz mi dawać na tacy po prostu wytłumacz....
link do formularza http://phpeasystep.com/phptu/8.html odnośnie imienia Ten post edytował aiiasse 7.10.2010, 21:29:32 |
|
|
![]()
|
|
Miales taki header:
$header="from: $name <$mail_from>"; a zamieniles go na taki: $header_from = $_POST['mail_from']; Ktory raz ze i tak sie nie zgadza z oryginalem a dwa ze i tak go nie wykorzystujesz bo do mail przekazujesz $header ktorego juz nie ma. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzisz coś dziwnego w tym kodzie?
$header_from = $_POST['mail_from']; $send_contact=mail($to,$subject,$message,$header); |
|
|
![]()
|
|
czyli powinno być
$header="from: $_POST['name <$mail_from>']; ![]() |
|
|
![]()
|
|
Masz jakiekolwiek pojęcie co to jest $_POST?
|
|
![]()
|
|
bo Wy mi tak tłumaczycie ze ja totalnie nie wiem o co wam chodzi....;/
|
|
|
![]()
|
|
nie, poprostu nic nie kumasz i chcesz wszystko na tacy. zero wlasnego zastanowienia
|
|
![]()
|
|
To jakaś masakra po prostu. Ta rozmowa jest bez sensu. Temat można zamknąć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm 2 kursy o formularzach
http://programowanie.celary.net/folmularze_w_php.html http://www.kurshtml.boo.pl/html/formularze.html Przeczytaj a bedziesz wiedział o co chodzi |
|
|
![]()
|
|
Cytat To jakaś masakra po prostu Zgadzam się z Tobą w 100%Cytat Ta rozmowa jest bez sensu. Bo ty tylko chcesz brac, nie dajac wlasnego myslenia w zamian ![]() Cytat Temat można zamknąć. Twoje zyczenie jest dla mnie rozkazem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:27 |