![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 2 Dołączył: 28.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , właśnie napisałem prosty kod do rozwijanej list a teraz chcę aby po wybraniu ale nie klikająć na przycisk submit wybrać drugą rozwijaną listę zależną od pierwszej np.
Region ŚLĄSK - Katowice ,Bielsko-Biała itd. MAŁOPOLSKA -Kraków itd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 5 Dołączył: 10.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi sie ze technologia javascript powinna pomoc (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 2 Dołączył: 28.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a możesz mi pomóc ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 5 Dołączył: 10.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie orientuje sie w tym jezyku, ale ktos na pewno napisze.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trzy zależne selekty z przeładowaniem. zobacz na poznam.yoyo.pl nie jest to majstersztyk ale jakoś działa, jak jesteś zainteresowany to zgłoś się w giełdzie ofert
to jest strona testowa. |
|
|
![]()
|
|
Fajny przykład , tylko czy on działa z bazą mysql bo się trochę męczę z tym
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli interesuje Cie rozwiązanie w Mootoolsie to napisz do mnie na PW to Ci podeśle skrypt, który działa na 2 selekty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.10.2010 Skąd: Piotrków Trybunalski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokombinuj z tym Ajaxem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ten ajax działa tak że przeładowuje w tle plik do którego ścieżka jest podana i umieszcza go w podanym przez nas np. div-ie. Ja go zastosowałem tak że przeładowuje mi on zapytanie do bazy danych dzięki czemu ładuje mi nowe dane bez przeładowania stronki (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Od razu mówię że skrypt nie jest mój znalazłem go kiedyś i stosuje do własnych potrzeb (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kod if (window.XMLHttpRequest) { ObiektXMLHttp = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject) { ObiektXMLHttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function getData(zrodlo, cel) { if(ObiektXMLHttp) { var cel = document.getElementById(cel); ObiektXMLHttp.open("GET", zrodlo); ObiektXMLHttp.onreadystatechange = function() { if (ObiektXMLHttp.readyState == 4) { cel.innerHTML = ObiektXMLHttp.responseText; } } ObiektXMLHttp.send(null); } } i jeszcze to będzie potrzebne Kod <TD onclick = "getData('LINK_DO_PLIKU_KTÓRY_MA_ZOSTAĆ_ZAŁADOWANY', 'div')"> Ten kawałek kodu możesz zmienić pod link lub jakiś obrazek co chcesz. a "div" zmień sobie na id danego np. div-a czy komórki w tabeli bo do tego miejsca on przeładuje ten plik którego ścieżke podasz. a w <HEAD> daj to: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:43 |