![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że chcę by na mojej stronie galeria wyświetlana była w sposób po 4 galerie w jednej linii, a następnie przejście do nowej itd., aż do wyświetlenia wszystkich rekordów. Nie wiem jak mam to napisać, czy skorzystać z pętli for czy z funkcji if, no po prostu nie mam pojęcia. Głowię się nad tym już sporo i nic nie mogę wymyślić. Nawet nie wiem jak mam to nazwać szukając w googlach, dlatego postanowiłem napisać na forum i czekać na wasze odpowiedzi
Ten post edytował dragon7 1.10.2010, 16:53:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Petla for i reszta z dzielenia, dziel przez 4 jesli masz reszte dodaj <tr>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
średnio działa, prawie wszystko ok jak jest 5 galerii to wyświetla po 4 te same, jak mniej to wszystko w jednej linii i to po 3, 2 razy te same a powyżej 5 galerii to w ogóle już hardcor totalny, w zależności od ilości 6 i więcej, zawsze chyba mniej o 1 niż ilość galerii, jak rozwiązać ten problem?? Cały skrypt wygląda tak:
Ten post edytował dragon7 2.10.2010, 16:13:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie, działa tak jak trzeba:D a limit musiałem zostawić, to będzie strona szkolna, więc w pewnym momencie będzie tyle galerii, że się nie będą mieścić(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.10.2010 Skąd: Piotrków Trybunalski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie było by łatwiej to zrobić na divach (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Robiłem coś takiego i mi to działa fajnie i nie musiałem martwić się o kolejną linię bo gdy mi się nie mieściło to przerzucało mi mi danego diva niżej. Wystarczyło ustwić odpowiednio diva nadać mu odpowiednie atrybuty i wrzucić to w pętlę np. while i wszystko świetnie gra ;D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:37 |