![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki kod:
oraz
Pojawia się div i wartości $_POST['...']. Wszystko działa lecz problem jest następujący - wywala mi jakieś nie polskie znaczki. Oto SS: (IMG:http://img214.imageshack.us/img214/9880/bladj.jpg) Próbowałem z windows-1250 ale efekt jest odwrotny. Div jest dobry, lecz wartości z POST są z japońskimi znaczkami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem z windows-1250 ale efekt jest odwrotny. Div jest dobry, lecz wartości z POST są z japońskimi znaczkami. a o co chodzi z win-1250. JS wysyła w UTF-8, więc zastanów się jakie jest kodowanie strony, jak wysyłasz z serwera (bo nie łaska nawet header'a puścić) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
Cytat Kod $('.info').fadeIn('slow', function() { }); Powiedz, że używasz jQuery i walisz obsługę obiektu XHR ręcznie i korzystasz getElementById O.o 2. Masz to źle zaprojektowane. Absolutnie plik .php nie powinien zwracać html`a. Powinieneś odbierać jakiegoś json`a, np. Kod { id: 1, success: 1, title: 'Info dotyczące serwera' } a tworzenie diva powinno być po stronie JS`a (gdy readyState == 4) 3. Tak jak poprzednik mówi, we wszystkich plikach jak będziesz miał kodowanie ustawione na utf-8 bez dom, będzie działać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak mniej więcej z 60% waszych wypowiedzi rozumiem.
Dodałem header'a do pliku php Mimo wszystko - dalej źle. Jakbyście mogli to jakoś ... prościej, ew. na przykładach wytłumaczyć. Dobra, trudno. Sam jakoś pokombinuję. Temat można zamknąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:10 |