![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuję zastosować curl-a do odwiedzenia pewnego serwisu i pobrania z niego danych o produktach. Z tym że najpierw muszę się do niego zalogować no a potem pobrać dane o kategoriach i znajdujących się w nich produktach, więc będzie trochę odwołań pod różne adresy. No i teraz związane z tym pytanie. Czy przy odwoływaniu się po różne adresy muszę za kazdym razem wywoływać curl_init oraz potem zamykać to połaczenie
czy też mogę zmieniać poprostu URL, potem wywołac curl_exec i tak w koło np.
-------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem możesz zmieniać url, nie musisz zamykać uchwytu. Jednak pamiętaj, aby Twój sposób działał napisz sobie w klasie funkcję, która stworzy ów handler ew. zrób to w konstruktorze.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki.
Powiedzcie mi jeszcze czy normalnym jest że za pierwszym razem odpalam skrypt i wykorzystuję uwierzytelnianie HTTP
więc sądziem że gdy ponownie odpalę skrypt to jako że jest utworzony cookies to nie będe musiał podawać ponownie
danych uwierzytelniających. Czy przy uwierzytelnianiu HTTP za każdym razem muszę podawać te dane ? -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:38 |