Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Szukam skryptu bitwy, rankingu kto jest lepszy lub fajniejszy, Szukam skryptu bitwy, rankingu kto jest lepszy lub fajniejszy
wcbarbi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Szukam skryptu bitwy podobnego do tego jaki jest na tej stronie http://poszkole.pl/bitwy,Drama_ktory_aktor,3665611.html może być prostrzy dwie foty i głosowanie kto jest lepszy z góry dzięki exclamation.gif! Jak będę zadowolony stawiam przy piątku zminą Łomże ps. Konkurs tylko dla osób pełnoletnich smile.gif.

Ten post edytował wcbarbi 17.09.2010, 07:16:21
Go to the top of the page
+Quote Post
-Vanderfell-

Goście

Pozwolę sobie odświeżyć, również szukałem takiego skryptu i udało mi się znaleźć.

http://webscripts.softpedia.com/dyn-postdo...amp;t=0&i=1
Aplikacja ma wbudowany instalator.
Niestety podczas instalacji czy to na WebServ 2.0 czy Krasnalu 2.7, a nawet na serwerach yoyo czy ugu wywala mi taki błąd po wpisaniu danych w instalatorze:

Cytat
# CREATE TABLE photobattle_rating ( id int unsigned NOT NULL, side tinyint unsigned NOT NULL, KEY (id,side), image_name tinytext NOT NULL, count int unsigned NOT NULL, post_date datetime NOT NULL )

# CREATE TABLE photobattle_comments ( id int unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT, PRIMARY KEY (id), bt_id int unsigned NOT NULL, KEY (bt_id), name tinytext NOT NULL, comment text NOT NULL, xdate datetime NOT NULL )

# CREATE TABLE photobattle_users ( id int unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT, PRIMARY KEY (id), username char(20) NOT NULL, UNIQUE KEY (username), password char(20) NOT NULL, ip_login int unsigned NOT NULL, time_login datetime NOT NULL, session char(16) NOT NULL, KEY (session) )
# INSERT INTO photobattle_users (username,password) VALUES ('admin','password')

Log in to administration area

I nie mam bladego pojęcia co może być nie tak.
+Quote Post
markonix

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jak dla mnie to są zapytania SQL które musisz wykonać zdalnie.

Skrypt bitwy (dwa zdjęcia, dwa przyciski, jeden głos) nie wydaje się zbyt trudny do napisania.
Kilkasz w jeden button, głos się zapisuje, przechodzi do następnego.
Jedynie trzeba by było się dobrze zastanowić nad algorytmem rankingu ( jeśli ktoś oglądał SocialNetwork to tam była mowa o takowym - być może to wiarygodny kod był smile.gif )

--------------------
+Quote Post
-Vanderfell-

Goście

TSN oglądałem chyba z 10 razy.

Już wiem.
Rozwiązanie problemu jest nieco inne, autorowi skryptu należą się brawa biggrin.gif

Po instalacji skrypt przedstawia nam co utworzył w bazie danych.

Log in to administration area - to jest odnośnik do panelu admina w którym należy wpisać admin i password, żeby się zalogować winksmiley.jpg
Tak więc wszystko gra, skrypt działa, aczkolwiek działa w trochę dziwny sposób.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:24