![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mógłbym mi ktoś przy okazji powiedzieć jak autor tego co u góry ^^
Zrobił na swojej stronie domowej ukrycie kodu źródłowego ? http://samy.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%)
|
fajny trick ^^...
aby osiągnąć podobny efekt potrzebne Ci będą funkcje z js: source replace fromCharCode tam jeszcze zastosowano parseInt... a dokładniej jak przewiniesz źródło do skryptu którego wydawać by się mogło, że nie ma, to treść źródła jest tam w wyrażeniu regularnym - zaczyna się z końcem komentarza - dla rozjaśnienia w adresie przeglądarki wklep [javascript razem]: java script:alert(/ble ble blle ble/.source);void(0); i kliknij enter - już wiesz gdzie jest zakodowana treść strony - w dokumencie jest zamieszczona przez document.write po rozkodowaniu znak po znaku - zastąp sobie document.write przez alert to się przekonasz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) - a jak rozkodować i wyświetlić razem w jednym alercie to już praca domowa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ps. cyfry tam są siedmio-bitowe... krótszy znak (raczej spacja - ale nie chce mi się sprawdzać - są znaki podobne) to 0 a dłuższy (raczej tabulator) to 1 ale rozwiązanie fajne - DZIĘKI ZA TO PYTANIE ;] Ten post edytował zegarek84 16.09.2010, 17:10:51 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat i kliknij enter - już wiesz gdzie jest zakodowana treść strony - w dokumencie jest zamieszczona przez document.write po rozkodowaniu znak po znaku - zastąp sobie document.write przez alert to się przekonasz - a jak rozkodować i wyświetlić razem w jednym alercie to już praca domowa Jak chce mieć skrypty, to wystarczy uruchomienie pierwszego lepszego developer-tools. [; Kodowanie JS, to strata czasu... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%)
|
nie rozumiem o co chodzi z tą geolokacją, mi pokazało, że jestem w Ameryce (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Or, you can simply test the Location by entering a router MAC address: (Example: MAC of my previous router, 00-11-24-ec-72-cf, actually located at 7070 Flight Ave, Culver City CA for comparison) Autor podał tą lokację jako przykład (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%)
|
Autor podał tą lokację jako przykład (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) podałem swoją i pojawia mi się Cytat Sorry, didn't find anything for <adres>.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%)
|
W polu musisz podać adres swój adres MAC
Dzięki temu poleceniu możesz się dowiedzieć jaki masz: Kod ipconfig /all |more (oczywiście w konsoli poleceń win XP) P.S. Mnie znalazło! (tzn. niezbyt dokładnie bo mam iplusa i znalazło mi stację przekaźnikową (!)) |
|
|
|
|
|
|
|
W polu musisz podać adres swój adres MAC Dzięki temu poleceniu możesz się dowiedzieć jaki masz: Kod ipconfig /all |more (oczywiście w konsoli poleceń win XP) P.S. Mnie znalazło! (tzn. niezbyt dokładnie bo mam iplusa i znalazło mi stację przekaźnikową (!)) przecież umiem czytać... znalazłem to samo na stronie routera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dalej nic :x |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
router moze miec inny mac na interfacewifi niz na "kablowym" albo "wanowym". Tutaj chodzi o podanie tego na wyjsciu z wifi
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
A jak to może wyglądać przy routerze zintegrowanym z adsl? Mam tam kilka urządzeń (eth switch, wifi AC, LAN Bridge, PPP). Urządzenia PPP(oA) chyba nie posiadają adresów MAC - przynajmniej u mnie na żadnym takim połączeniu MACa nie wyświetla (Zarówno w menu graficznym jak i z pod konsoli).
Podałem na wyjściu adres mostu bo pod niego podlega switch i wifi. Nie znalazło go. Pozostałych MACów też nie. Więc albo ta technika nie stosuje się do urządzeń ADSL, albo coś robię źle. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 07:05 |