![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
skorzystałem z rozwiązania które oferuje jeden z artykułów na stronie compu.boo.pl mianowicie chodzi o prosty system newsów. Mam mały problem z którym nie mogę sobie poradzić dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Po wejściu na stronę dodaj.php tworzy się automatycznie w bazie rekord bez wypełnionych danych, i tak za każdym odświeżeniem strony. Oczywiście gdy pola formularza zostaną wypełnione i kliknę submit wysyłają się ładnie. Skąd jednak bierze się ten pusty rekord ? Mam nadzieję, że ktoś ukoi moje nerwy i przy tym nie zepsuje nikomu humoru (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wygląda to tak:
Wydaje mi się, że coś powinno sprawdzać czy wysłałem już dane czy nie, ale jak to ma wyglądać to szczerze nie mam pojęcia. Niby proste a jednak nie mogę tego rozgryźć. Jeśli ktoś byłby na tyle miły by mi w tym pomóc byłbym bardzo wdzięczny. Ten post edytował bigbadcompany 16.09.2010, 07:05:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno być przynajmniej sprawdzenie czy w ogole kliknieto w przycisk Dodaj.
A najlepiej jakby bylo jeszcze sprawdzenie czy wypelniono pola formularza czyli np.: Ten post edytował sadistic_son 16.09.2010, 07:08:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Wydaje mi się, że coś powinno sprawdzać czy wysłałem już dane czy nie, ale jak to ma wyglądać to szczerze nie mam pojęcia. Zrobvar_dump($_POST) a następnie nie wyslij forma a potem wyslij. Po analizie tego co ci zwróci var_dump() to chyba już sam wpadniesz jak sprawdzac czy cos wyslano czy nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz dostaję dziwną zwrotkę:
Tak to ma wyglądać ?
Przyznam szczerze, że jak długo żyje takiego czegoś jeszcze nie widziałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dobra nie ważne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sadistic_son pomogłeś baaardzo moja nie uwaga po całej nocy nie przespanej nie zauważyłem, że przy poście $ jest zamieniony z podłogą. nospor - faktycznie mogłem wcześniej na to wpaść. Ten post edytował bigbadcompany 16.09.2010, 07:21:01 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tym razem poprawiłem się zanim napisałeś posta, albo przynajmniej w tym samym momecie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Generalnie do zamknięcia. Miłej posiadówki na forum. Tylko się nie przemęczcie zbytnio (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jeśli to ma jakiś większy sens rozdałem "pomógł", ale wydaje mi się, że nowego auta za to nie kupicie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował bigbadcompany 16.09.2010, 07:27:24 |
|
|
![]()
|
|
@sadistic_son nie pisałem do Ciebie tylko do autora tematu. Twoich ciągłych zmian w poście nawet nie zauważyłem. Odpisywałem na błąd bigbadcompany (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
po całej nocy nie przespanej Witaj w klubie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) nie zauważyłem, że przy poście $ jest zamieniony z podłogą. Ja też nie....Odpisywałem na błąd bigbadcompany (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czyli rzeczywiście muszę w końcu iść spać (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jeśli to ma jakiś większy sens rozdałem "pomógł", ale wydaje mi się, że nowego auta za to nie kupicie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) To Ty nie wiesz, że za każde 100pkt 'Pomógł' zarząd forum rozdaje Fiaty 126p, rocznik 2010? Nospor ma ich już 16 (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ten post edytował sadistic_son 16.09.2010, 07:37:25 |
|
|
![]()
|
|
Cytat zarząd forum rozdaje Fiaty 126p Ogólnie się zgadza, ale wkradło się pare błędów:1) Nie fiaty a pieniądze 2) Nie rozdaje a kradnie 3) nie zarząd a rząd (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Panowie, teraz już wiem jak kto tutaj działa. Ja nic nie wygadam, ale lepiej żeby ci z góry tego nie przeczytali i nie mam tutaj na myśli sąsiadów ani samego boga (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
P.s. Pamiętajcie agent Tomek czuwa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dobra kończę, bo sie off-topic z tego robi powoli (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował bigbadcompany 16.09.2010, 07:49:09 |
|
|
![]()
|
|
Cytat P.s. Pamiętajcie agent Tomek czuwa Agencie Tomku...lepiej od dziś się rozglądaj uważnie wracając wieczorem do domu (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Ależ tu się kiedyś pięknie dyskutowało. A obecnie pustki, tylko pajęczyny na forum zostały i takie turlane przez wiatr kłęby suchej trawy :|
|
|
|
![]()
|
|
az sie leska w oku zakrecila (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
No (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:02 |