![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie. Jako, że już ponad 2-3 tygodnie uczę się Zenda, postanowiłem w ramach nauki stworzyć stronę dla firmy sprzedającej meble. Posiadają już oni strony, więc także posiadają hosting, na moje nieszczęście w home.pl ;/ Aplikacja, którą stworzyłem bez problemów działa na localhoscie. Natomiast mam problemy z jej działaniem a raczej, konkretnie z 1 tylko akcją, po pozostałe działają. Problem opiszę po kolei, taką posiadam strukturę plików:
(IMG:http://images50.fotosik.pl/338/09bd3e92c3c7b8c1.png) Rozwiązałem problem z trawersowaniem katalogów, przy pomocy pliku .htaccess (w folderze public usunąłem plik .htaccess, został tylko index.php), o takiej zawartości: Kod RewriteEngine On RewriteBase /salonbiasov RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/public/ [NC] RewriteRule ^(.*)$ /public/$1 [NC,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l RewriteRule ^public/.*$ /public/index.php [NC,L] Wszystko ładuje się OK, oprócz 1 akcji w kontrolerze IndexController:
Widok dla akcji showitemAction()
problem jest z akcją showitemAction(), uruchomienie jej powoduje: Kod 500 Internal Error The server encountered an internal error and could not complete your request. ale tylko na serwerze home.pl na localhoscie wszystko jest OK (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) Na początku myślałem, że to problem z routerem, więc tak rozpisałem trasy w bootstrappie:
Czy ktoś może mi pomóc odnośnie tego problemu (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Chciałbym zaznaczyć, że na nazwa.pl wszystko działa (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w home.pl znany jest problem z przekierowaniami, ale Twoj init powinien go zalatwic, poza tym nie przekierowujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
rzuc okiem w logi serwera http jesli home zaczal je udostepniac sproboj zakomentowac wszystko w tej akcji i sprawdz czy pomaga, pozniej odkomentowuj linia po linii az znow zacznie sie wykladac, wtedy bedziesz wiedzial gdzie jest krzak. Moze chodzi o model ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 4 Dołączył: 12.03.2003 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem już rozwiązałem w taki sposób, że zastosowałem forward. Ale moje pytanie w związku z konstrukcją :
W jaki sposób należy jej używać (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Czy wystarczy w metodzie _init wykonać tylko :
Za odp dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 14 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w init() Rozwiązuje wszystkie problemy z przekierowaniami (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:20 |