![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problemik, mam skrypcik, dzięki, któremu z pola select wybieram sobie rekord, który chce zedytować, wtedy wyświetla mi się formularz, w którym są pobrane dane wybranego rekordu, mam pod to podpięty skrypcik Java Script. Jeżeli sobie cos zmienię i klikne na submit pokaże się komunikat JS : "Dane zostały uaktualnione!" w else mam natomiast skrypcik, który przy nieudanej próbie wyświetli: "Niestet nie udało się". Cały problem polega na tym iż jak np wybiorę rekord z selecta oraz ponownie wybiorę jakis inny to pokaże się komunikat: "Dane zostały uaktualnione" ;/. To ma miejsce w przeglądarce Chrom. W firefoxie niby działa ok - moge kilka razy wybierać z selecta nazwy i dopiero jak kliknę submit to mi wyswietli lub nie komunikat. Proszę o pomoc jak się z tym uporać. Domyślam się, że to wina tego kawałka kodu <select name="id_programu" onchange="this.form.submit()"> dokładnie this.form.submit, jednak jak wykasuję te linijkę to nie będę mógł zmieniać wartości z selecta.. Zamieszczam skrypt PHP, oraz 2 te dwa skrypty JS:
skrypt "nieudalosie.js"
skrypt "alertdanezostalyuaktualnione"
Ten post edytował nighttrain 8.09.2010, 21:52:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamknij input linia 22
Takie rzeczy moga sie dziac z powyzszego powodu, dlatego iz niektore przegladarki jak FF czasem sam zamyka niepozamykane elementy (czasami robi to dobrze czasami zle (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) dlatego na FF moze dzialac ci dobrze, chrome jak tego nie zrobi mozliwe ze formularze sa jakos polaczone dlatego wyzwala sie update bo wyslany zostaje nie ten formularz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe, faktycznie, dzięki bardzo. Słuchaj tak przy okazji mam problem z dołączeniem funkcji w JS, żeby po kliknięciu w "wykasuj wpis" spytała mnie, czy na pewno usunąć - Mam kod JS o nazwie confirsubmit:
dodaje go tutaj w kodzie w tym miejscu: (ale nie dziala)
oczywiście przed tym dołączenie: oto cały kod:
Ten post edytował nighttrain 8.09.2010, 23:07:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym to zrobil tak
JS
FORM
Ten post edytował wiiir 9.09.2010, 07:52:10 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Niestety, ani ta metoda z jquery, ani zwykła nie wdraża nic nowego (nic się nie dzieje), jest tak jak poprzednio. Pokaże cały kod z zastosowaniem Twoich rad:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:00 |