![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
mam 2 tabele w mysql + poleceni (id | uzytkownik | polecil | aktywowal) + user (id | login | password | punkty | active) Mam taki kod do aktywowania konta ręcznie:
Nie wiem jak dodać do tego kodu taką funkcję: Jeżeli aktywowałeś konto użytkownikowi wybranemu z listy, to przejdź do tabeli "poleceni" wyszukaj użytkownika któremu aktywowałem konto i sprawdź kto go polecił i dodaj osobie polecającej w tabeli "user" i w polu punkty dodaj mu +100 punktów. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Pomoże ktoś ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a funkcję wywołaj tutaj (nie wiem skąd bierzesz ID bieżącego - zalogowanego użytkownika ale wstaw je zamiast $my_id):
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Niestety to nie działa tak jak powinno:
Dane w mysql: Struktura + poleceni (id | uzytkownik | polecil | aktywowal) + user (id | login | password | punkty | active) Przykład +poleceni (249 nowy@nowy.com polecil@polecil.com 0) +user (275 polecil@polecil.com hasło 0 1) na chwilę obecną kod który podałem dodaje aktywację dla nowego. A zależy mi jeszcze na takiej funkcji podczas aktywacji która wyczyta z poleceni informację że nowego@nowy.com polecił polecil@polecil.com i dla niego leci +100pkt. Pozdrawiam. Ten post edytował masterhunter 9.09.2010, 03:11:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a z czym masz konkretnie problem podczas pisania tej hax0rskiej funkcji ?
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałem na setki sposobów lecz zawsze jakiś błąd wywala. Ja nie znam się aż tak dobrze na PHP dopiero studiuję biblię wydania trzeciego PHP i MySQL (Tworzenie stron WWW) Vademecum profesjonalisty.
Niektóre funkcje mnie przerastają, a funkcja jest aktualnie bardzo potrzebna dlatego bardzo bym prosił o napisanie gotowej z której będę wiedział jak to ugryźć następnym razem. Pozdrawiam. Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jakie błędy wywala? Jak próbowałeś? Gdybyś próbował, to byś miał jakiś ślad po tych próbach - jakiś błędny kod, prawda?
Nie piszemy tutaj gotowców, więc zapomnij. Może i jestem wredny, ale zapytam - to jakieś zlecenie, które wziąłeś i nie umiesz zrobić, czy praca na uczelnię? |
|
|
![]()
|
|
To jest praca dla mnie, żadne zlecenia i prace na uczelnie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to podasz te błędy czy nie ? Po co ci funkcja skoro wystarczy dopisać parę zapytań MySQL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 05:44 |